Ψήφισμα συμπαράστασης στις Αγροτικές Κινητοποιήσεις από τον Α. Σ. Καρδίτσας «Η ΝΕΑ...

Ψήφισμα συμπαράστασης στις Αγροτικές Κινητοποιήσεις από τον Α. Σ. Καρδίτσας «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ»

Ψήφισμα συμπαράστασης στις Αγροτικές Κινητοποιήσεις από τον Α. Σ. Καρδίτσας «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ»

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρδίτσας «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ», ως τμήμα της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής του Νομού, συμπορεύεται με τους παραγωγούς και ενώνει τη φωνή του με αυτή των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η μη κατανόηση της αδυναμίας προσαρμογής του αγροτικού κόσμου στα νέα οικονομικά δεδομένα οδηγεί στην απόλυτη παρακμή της περιφέρειας. Στο ασταθές νομικό, οικονομικό ακόμη και περιβαλλοντικό πλαίσιο απαιτείται από τους παραγωγούς «επιχειρηματική» συμπεριφορά μόνο ως προς τις απαιτήσεις από αυτούς και όχι ως προς τις παροχές.

Προφανώς, η προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι επιβεβλημένη, αλλά απαιτούμε την προσαρμογή των πολιτικών που εφαρμόζονται στα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες της χώρας και της κάθε περιοχής. Ο ρόλος εκλογής της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας δεν είναι διαχειριστικός, απαιτούνται πολιτικές λύσεις. Η αντιγραφή ασφαλιστικών νομοσχεδίων που ευδοκιμούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν αποτελεί πρόταση, αλλά μια a priori ατελέσφορη πρακτική. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες μελέτες για να κατανοήσει κανείς ότι για να εισπραχθούν τέλη επί του παραγόμενου κέρδους πρέπει να υπάρχει κέρδος.

Οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, που είναι προϋπόθεση για ανάπτυξη σε όφελος όλων. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχονται όλα τα χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα με το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις και ειδικά η Αγροτιά και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια σε αυτά τα επαχθή μέτρα. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η Διοίκηση και τα Στελέχη.

SHARE