Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες – Κλείνουν κομβικά σημεία για 24...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες – Κλείνουν κομβικά σημεία για 24 ώρες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες – Κλείνουν κομβικά σημεία για 24 ώρες

Αμετακίνητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, προχωρώντας σε ολοήμερους και επ” αόριστον αποκλεισμούς κομβικών σημείων σε όλη τη χώρα, ενόψει της κρίσιμης πανελλαδικής σύσκεψης αύριο Κυριακή στη Νίκαια, και την ώρα που η Βουλή ανοίγει μαζί τους παράθυρο διαλόγου.

Κινητοποιήσεις και γενικές συνελεύσεις

Κοινή συνισταμένη όλων των μπλόκων παραμένει η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή του με τη συνδρομή των αγροτών, αλλά και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που οδήγησαν τον κλάδο στα μπλόκα.

Η Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, έχει συγκαλέσει το μεσημέρι συνάντηση των μπλόκων της χώρας στη Βέροια για να συζητηθούν τα αιτήματα που θα τεθούν επί τάπητος εκ νέου αύριο Κυριακή στη Νίκαια.

Από τις 12:00, η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης έκλεισε για ένα 24ωρο στα Τέμπη, την Ανθήλη, την Αταλάντη, το Κάστρο και ταΜάλγαρα, ενώ είναι ήδη αποκλεισμένη στη Νίκαια, και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.

Από τις 16:00 έως τα μεσάνυχτα, κλειστεί θα παραμείνει η παρακαμπτήριος στον Τύρναβο.

Επίσης από τις 12:00, και για 24 ώρες, τα μπλόκα κλείνουν την αερογέφυρα Θέρμης, τη Χαλκηδόνα και τη Δοϊράνη. Για 12 ώρες κλείνει το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια» Θεσσαλονίκης.

Ο συντονιστής του μπλόκου αεροδρομίου, επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το μεσημέρι «θα ξεκινήσουμε προς το κτίριο αναχωρήσεων του «Μακεδονία», χωρίς να εμποδίζουμε τον κόσμο που θέλει να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, και θα μοιράσουμε ελιές και γάλα στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τους λόγους που τόσο καιρό βρισκόμαστε στο δρόμο».

Επ” αόριστον είναι ο αποκλεισμός για όλα τα οχήματα στο τελωνείο του Προμαχώνα, από το απόγευμα της Παρασκευής, με την ουρά των φορτηγών να φτάνει τα 15 χλμ.. Κλειστό από τις 11:00, για 24 ώρες, το τελωνείο Εξοχής.

Οι συμμετέχοντες στα μπλόκα του νομού Πέλλας είχαν στις 10:00 «ραντεβού» στον κόμβο Μαυροβουνίου με στόχο να μεταβούν στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του νομού, να τους επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους.

Στην Αιτωλοακαρνανία, σε 24ωρο αποκλεισμό της εθνικής στο Κεφαλόβρυσο προχώρησαν από το μεσημέρι οι αγρότες, ενώ κλειστή θα παραμείνει 15:00-19:00 στο ύψος του Εύηνου η εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Στην Πελοπόννησο, κλειστή είναι και στα δύο ρεύματα η Αθηνών-Κορίνθου στον Ισθμό. Κλειστή θα παραμείνει 15:00-22:00 και η παλαιά εθνική οδός. Η διέλευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται από την παρακαμπτήρια κοντά στο Καλαμάκι.

Από τις 18:00 κλείνει επ” αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης.

Κλειστή 18:00-22:00 η εθνική Πατρών-Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαγιάς.

Στο μεταξύ, πρόσκληση στους αγρότες για διακομματική συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι, απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνοντας παράλληλα παρεμβάσεις για την στήριξή τους.

Υπέρ του διαλόγου τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του ΚΚΕ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση των αγροτών.