Βόλος: Αποσύρθηκε η κατηγορία της υπεξαίρεσης για τον διαχειριστή εταιρείας που δήλωσε...

Βόλος: Αποσύρθηκε η κατηγορία της υπεξαίρεσης για τον διαχειριστή εταιρείας που δήλωσε ψευδή ληστεία

Βόλος: Αποσύρθηκε η κατηγορία της υπεξαίρεσης για τον διαχειριστή εταιρείας που δήλωσε ψευδή ληστεία

Μόνο για ψευδή κατάθεση (ότι δήθεν έπεσε θύμα ληστείας) θα δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, ο 51χρονος διαχειριστής εταιρείας security που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού 100.000 ευρώ.

Μαζί με τον 51χρονο συνελήφθη επίσης, ένας 23χρονος υπάλληλος του, καθώς και ένας 27χρονος συγγενής του, γιατί σύμφωνα με την προανάκριση, ο διαχειριστής της εταιρίας είχε συναποφασίσει με τους άλλους δύο συνεργούς του να καταγγείλουν ψευδώς τη ληστεία – μεταξύ Αλμυρού και Σούρπης – για να δικαιολογήσουν την υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού 100.000 € που είχε παραλάβει ο 51χρονος, ως εντολοδόχος, το απόγευμα της Τρίτης από τα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου, για να το μεταφέρει στο Ταχυδρομικό γραφείο Σούρπης.

Τελικά, η κατηγορία της υπεξαίρεσης από τα ΕΛΤΑ Βόλου αποσύρθηκε, καθώς ο δράστης, αποζημίωσε τα ΕΛΤΑ με το ποσό 100.000 €, που υπεξαίρεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της εταιρίας παρέδωσε ποσό 50.000 € σε υπάλληλό του, ο οποίος στη συνέχεια το κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκαλύψει τη σταδιακή υπεξαίρεση χρηματικού ποσού που είχε ξεκινήσει να διαπράττει από το Δεκέμβριο του 2015 έως και τις αρχές της εβδομάδας σε βάρος εταιρίας πετρελαιοειδών, τα χρήματα της οποίας κατέθετε στην τράπεζα.

Ο 51χρονος διαχειριστής της εταιρείας θα δικαστεί λοιπόν τη Δευτέρα, μόνο για την ψευδή κατάθεση αφού, τόσο τα ΕΛΤΑ, όσο και η Εταιρεία Πετρελαιοειδών δεν έχουν κάποια διεκδίκηση απέναντί του, από την στιγμή που τα χρήματα τους αποδόθηκαν . Ο δε υπάλληλος της εταιρείας και το συγγενικό του πρόσωπο αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE