Διαδοχικές συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία του Ιράν

Διαδοχικές συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία του Ιράν

Διαδοχικές συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία του Ιράν

Σειρά σημαντικών συναντήσεων θα έχει σήμερα στην Τεχεράνη ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ιράν.

Ο πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να υπογράψουν στρατηγικής σημασίας συμφωνίες για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Τεχνολογικό Πάρκο Τεχεράνης, παρουσίασε το πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Ιράν και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την ΕΕ.

Σήμερα Δευτέρα στις 08:00 πραγματοποιείται η επίσημη τελετή υποδοχής του, παρουσία του Α” Ιρανού Αντιπροέδρου, Ε. Τζαχανγκίρι. Ακολουθούν συνάντηση των αντιπροσωπειών, υπογραφή συμφωνιών, δηλώσεις προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο κ. Ραφσαντζανί και μία ώρα αργότερα στις 14:30 με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Χ. Ροχανί

Η συνάντηση με τον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ θα γίνει στις 15:30 και στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου A. Λαριτζανί. Στις 19:30, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Α. Σαμκχανί.

SHARE