Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι μηχανικοί της Καρδίτσας στην ετήσια εκδήλωση...

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι μηχανικοί της Καρδίτσας στην ετήσια εκδήλωση τους

Β. Τσιώνας: Ο κλάδος ενωμένος μπορεί να πετύχει απόσυρση των επαχθών μέτρων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι μηχανικοί της Καρδίτσας στην ετήσια εκδήλωση τους

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το βράδυ της Τετάρτης οι μηχανικοί της Καρδίτσας. Οι μηχανικοί – μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας σε μια λιτή και ζεστή εκδήλωση έκαναν αναφορά στη δράση του τμήματος καθώς επίσης και στα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το κλάδο με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό.

Εισαγωγικά η πρόεδρος της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας κ. Μαρία Κατσιφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους μηχανικούς ενώ υπογράμμισε πως έχει ιδιαίτερη αξία για τον κλάδο η γενικότερη συμμετοχή και η συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τους άλλους επιστημονικούς φορείς καθώς η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που δημιούργησε επιτάσσουν συνέργεια και ομοψυχία. Η πρόεδρος τέλος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους της . Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Καρδίτσας ο οποίος παρίστατο και με την ιδιότητα του μηχανικού. Ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη μπροστά στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και έκλεισε με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ.&Δ. Θεσσαλίας κ. Βασίλης Τσιώνας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Τσιώνας αρχικά είπε πως είναι η πρώτη φορά που το τμήμα εκλέγει πρόεδρο από την Καρδίτσα και αυτό αποτελεί τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την περιοχή. Αναφερόμενος επιγραμματικά στις δράσεις του τμήματος το χρόνο που πέρασε,τόνισε πως έγιναν αρκετές δράσεις, σεμινάρια και ημερίδες. Μάλιστα υπογράμμισε πως στις δράσεις πλέον επικρατεί και η λογική της διασποράς.Έτσι αρκετές από αυτές διοργανώθηκαν στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα και όχι μόνο στη Λάρισα όπως συνέβαινε παλαιότερα. Επίσης στάθηκε στη συνεργασία που ξεκίνησε το ΤΕΕ με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η οποία εξελίσσεται σε διάφορα επίπεδα ενώ υπογράμμισε πως το ΤΕΕ και το Πανεπιστήμιο διοργάνωσαν ήδη το πρώτο μεταπτυχιακό με σημαντική επιτυχία. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ασφαλιστικόένα ζήτημα που, όπως είπε, αγγίζει όλους τους κλάδους σε κάθε επίπεδο. Ειδικότερα για τους μηχανικούς υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να διαχειριστεί το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί. «Έχουμε ένα καθ’  όλα υγιές ταμείο  με αποθεματικό που ξεπερνά τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ και που παρά τα κουρέματα που άδικα υπεστήκαμε είναι βιώσιμο με βάση τις δικές μας ανεπίσημες αναλογιστικές μελέτες μέχρι το 2060. Είμαστε ένας κλάδος όπου η αναλογία ασφαλισμένων – συνταξιούχων είναι 4,7 προς 1 και αντί αυτό το υγιές μοντέλο να το αντιγράψουν και σε άλλα ταμεία, το μόνο που επιχειρούν είναι να πάρουν τα αποθεματικά για να σώσουν προσωρινά και κάποια ταμεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Όμως έτσι απλά θα βουλιάξουμε όλοι μαζί» είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ. Ο κ. Τσιώνας στη συνέχεια αναφέρθηκε σε παραδείγματα για να δείξει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται μέσω του ασφαλιστικού ο κλάδος των μηχανικών. Ο κ. Τσιώνας κάλεσε τον κλάδο να είναι ενωμένος και να συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται ώστε να μην περάσουν αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης. Στο τέλος της ομιλίας του κ. Τσιώνα έγινε η κοπή πίτας και οι μηχανικοί αντάλλαξαν ευχές και καλή και δημιουργική χρονιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SHARE