ΤΕ ΠΟΛΗΣ –ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Κάλεσμα σε Εκδήλωση για τη μάχη της...

ΤΕ ΠΟΛΗΣ –ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Κάλεσμα σε Εκδήλωση για τη μάχη της Φλώρινας

ΤΕ ΠΟΛΗΣ –ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Κάλεσμα σε Εκδήλωση για τη μάχη της Φλώρινας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η ΚΕ του  ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη,στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας και θα γίνουν αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι  ΤΕ Πόλης-Υπαίθρου Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, τους συγγενείς και τους απογόνους των μαχητών που έπεσαν, τραυματίστηκαν ή πήραν μέρος σε αυτήν ή άλλες μάχες, να παραβρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Καλεί τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να γνωρίσουν και να τιμήσουν τον κορυφαίο ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του ΔΣΕ.

Στο χώρο του κοινού τάφου των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 2009, στήθηκε μνημείο αντάξιο της θυσίας τους. Το μνημείο που δεσπόζει στο κέντρο του χώρου είναι έργο του Μέμου Μακρή, του οποίου τα δικαιώματα παραχώρησε η κόρη του, Κλειώ Μακρή. Η κατασκευή και τοποθέτησή του έγιναν με την καθοριστική συμβολή συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ από την Ουγγαρία.

Η αναχώρηση των αγωνιστών και φίλων για την  εκδήλωση από την Καρδίτσα θα γίνει την Κυριακή 14 Φλεβάρη στις 6πμ από την «Πέτρινη τράπεζα»  με λεωφορείο .

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2441076080.