Τοποθέτηση του Στέλιου Σαριδάκη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Τοποθέτηση του Στέλιου Σαριδάκη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Τοποθέτηση του Στέλιου Σαριδάκη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διατράνωσε εξαρχής την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα μπλόκα και παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων σε όλη τη χώρα, αποφάσισαν μέσα από τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και το συντονιστικό όργανο τους, να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό στις 12 και 13 Φλεβάρη!

Δε θα είναι μόνοι τους!

Το ΠΑΜΕ καλεί τον κάθε εργαζόμενο της Καρδίτσας, που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί δίπλα στους αγρότες και να βουλιάξουμε την Αθήνα!

Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ!

Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους ελευθεροεπαγγελματίες, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά!

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες.

Ο αγώνας των αγροτών είναι μια σκληρή αναμέτρηση ενάντια στην Αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Ενάντια στη συνεχή φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα.

Η κυβερνητική πρόταση δε διορθώνεται!

Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να στηρίξουν τον κοινό αγώνα των εργατών-αγροτών, να αχρηστεύσουμε από κοινού την κυβερνητική προπαγάνδα των κατασκευασμένων στοιχείων, των τρικ, των ψεύτικων ελπίδων, της συκοφάντησης των αγώνων και των μορφών πάλης που μέσα από τις συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες επιλέγουμε!

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος», να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση.

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί! Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Να νεκρώσει όλη η χώρα!

Καλούμε όλους να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 11π.μ. στην Ομόνοια.

Καλούμαι την πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου να στηρίξει έμπρακτα το αίτημα των αγροτών για οικονομική στήριξη , καλύπτοντας τα έξοδα ενός λεωφορείου για την μετάβαση τους στην  Αθήνα και να πάρει απόφαση για 48ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης του νόμου λαιμητόμου για το ασφαλιστικό.

Στέλιος Σαριδάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του Π.Α.ΜΕ