Αστυνομία σε 3 ζώνες για να μη φτάσουν τρακτέρ Σύνταγμα

Αστυνομία σε 3 ζώνες για να μη φτάσουν τρακτέρ Σύνταγμα

Αστυνομία σε 3 ζώνες για να μη φτάσουν τρακτέρ Σύνταγμα

Με την εντολή που έχει δοθεί νε λέει ότι στον κεντρικό πυρήνα της πόλης δεν θα μπει κανένα τρακτέρ, σε πυρετώδεις προετοιμασίες έχει επιδωθεί η Αστυνομία, ενόψει της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον τελευταίο σχεδιασμό, η αστυνομία θα αναπτυχθεί σε τρεις βασικές ζώνες.

Πρώτον, θα αναπτυχτούν και θα διευρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα.

Η δεύτερη ζώνη που θα αναπτυχθεί θα είναι στα σημεία εισόδου της Αττικής όπου και θα σταματήσουν τα τρακτέρ. Αυτά τα σημεία είναι: Στα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας, στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, μπλόκο θα υπάρχει και στο λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτη ζώνη ασφαλείας θα είναι στους Στύλους του Ολυμπίου Διός,. Όσοι αγρότες έρθουν στην Αττική με λεωφορεία, η εντολή που έχει δοθεί είναι να σταθμεύσουν τα λεωφορεία στη Λ. Αθηνών και στο Τάε Κβον Ντο.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με την εντολή, οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν την Παρασκευή για το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο είναι το σύνολο των αστυνομικών της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί η τοποθέτηση για το ζήτημα της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία στην ενημέρωση των συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης αναφέρει ότι «Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ακόμη ότι «ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο».