Πεζοπορία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα

Πεζοπορία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα

Πεζοπορία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα

Την Κυριακή το πρόγραμμα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) έγραφε πεζοπορία στην λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα  στο μονοπάτι Καλύβια Πεζούλας – Νεράιδα – Νεοχώρι. Είκοσι  πέντε μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ, αλλά και μια παρέα από  φοιτητές που σπουδάζουν στη πόλη μας, βρεθήκαμε  το πρωί στο καθιερωμένο ραντεβού με προορισμό την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

εοσκ (1)

Ξεκινάμε την πεζοπορία από τα Καλύβια Πεζούλας από το Δημαρχείο, στο πάνω μέρος του χωριού, και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό. Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, στο  πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι,  που έγινε σε συνεργασία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα  και του ΕΟΣΚ, έντονα ανηφορικό μέχρι τον παραθεριστικό οικισμό Νεράιδα.

εοσκ (3)

Κάνουμε στάση για ξεκούραση στην περίφημη βρύση ‘’Αλεξανδρή’’ και συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, στη θέση Καραμανώλη.

Μεγάλο διάλειμμα για κολατσιό, ξεκούραση και απόλαυση της θέας, από το μπαλκόνι του κλειστού καταφυγίου και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και περνώντας από τη θέση ‘’Κούλια’’ χαρακτηριστικό ξέφωτο, όπου ενώνονται τα μονοπάτια από την Νεράιδα και το Νεοχώρι, το οποίο και ακολουθούμε και σε μιάμιση ώρα κατάβασης είμαστε στο κέντρο του χωριού.

εοσκ (2)

Επόμενη δράση του συλλόγου είναι την Κυριακή 14 Φλεβάρη, με ανάβαση από την Πορτή στην κορυφή ‘’Αθήναιον’’ του Ιτάμου και κατάβαση στο Μουζάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΟΣΚ , στο https://eoskarditsas.blogspot.com  και στο facebook – eoskarditsas και  για επικοινωνία μαζί μας στα τηλέφωνα  6973695595 και 6974110853 και στο e-mail: eoskarditsas@yahoo.gr

εοσκ (4)

εοσκ (5)

εοσκ (7)

SHARE