Κ. Μητσοτάκης: Απειλείται η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός

Κ. Μητσοτάκης: Απειλείται η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός

Κ. Μητσοτάκης: Απειλείται η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός

Ο πρωθυπουργός επιδόθηκε σε άσκηση αποπροσανατολισμού είπε ο αρχηγός της ΝΔ κατά την συζήτηση για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, προσθέτοντας ότι η κοινωνία είναι σε αναβρασμό, ενώ απειλείται η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός.

«Το Σύνταγμα παραβιάζεται κατάφωρα και η κυβέρνηση έχει πει συστηματικά ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Οι κινητοποιήσεις της κοινωνίας δείχνουν ότι η παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε», συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως εχθρούς όσους διαμαρτύρονται.

Η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση και την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, υπό τον έλεγχο της συνταγματικής αρχής. Κανείς δεν διαφώνησε ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους, πρόσθεσε.

«Θέλετε να καταστήσετε τον κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και η ΝΔ θα συναινέσει.

Τόνισε ότι το Σύνταγμα αναφέρει ρητά ότι ο έλεγχος στα ΜΜΕ ασκείται αποκλειστικά από το ΕΣΡ ενώ αναφορικά με τον αριθμό των αδειών υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να περιορίσει την διαπλοκή, θα έδινε περισσότερες και όχι λιγότερες άδειες. Σχετικά με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε ψευδώς στον αριθμό των καναλιών που λειτουργούν κι όχι στις άδειες που δίδονται.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας τεχνικός περιορισμός στον αριθμό των αδειών, καλώντας τον πρωθυπουργό να ορίσει και τον αριθμο των αδειών για άλλα επαγγέλματα.

«Εσείς είστε η διαπλοκή, είστε πιο παλιό και από το παλιό» είπε ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι η χώρα μετατρέπεται σε ιδιότυπο αυταρχικό καθεστώς και η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει ανεξάρτητες Αρχές, ενώ κάνει κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Προειδοποίησε ότι η ρύθμιση για τα ΜΜΕ δεν θα αντέξει στην προσβολή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Οι πρακτικές της κυβέρνησης απομακρύνουν τη χώρα από τις πρακτικές του ευρωπαϊκού δικαίου» είπε ο κ. Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα αγωνιστεί να αποτρέψει αυτό το ιδιότυπο θεσμικό Grexit.