Στην Αθήνα οι αγρότες – Σημεία ελέγχου και κλειστοί δρόμοι – Ένταση...

Στην Αθήνα οι αγρότες – Σημεία ελέγχου και κλειστοί δρόμοι – Ένταση και προσαγωγές έξω από το Αγροτικής Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ)

Στην Αθήνα οι αγρότες – Σημεία ελέγχου και κλειστοί δρόμοι – Ένταση και προσαγωγές έξω από το Αγροτικής Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ)
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Σε εξέλιξη η απόβαση των αγροτών όλης της χώρας στην Αθήνα, με το πρώτο μεγάλο ραντεβού στην Ομόνοια στις 17:00. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα κατασκηνώσουν για το διήμερο συλλαλητήριο. Κλείνουν κεντρικοί δρόμοι. Ένταση και διαπληκτισμοί όταν αγρότες κατευθύνθηκαν προς την πλ. Καραϊσκάκη, όπου η αστυνομία είχε εγκλωβίσειφορτηγό με αγροτικά προϊόντα. Επί ποδός η Αστυνομία, προκειμένου να μπλοκάρει την κάθοδο των αγροτών.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι αγρότες της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα ξημερώματα κατέπλευσαν στον Πειραιά τρία πλοία από την Κρήτη.

Με λεωφορεία κατευθύνονται προς την Αθήνα οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη, με τρακτέρ ξεκίνησαν αγρότες από Νίκαια, Λάρισα και Καρδίτσα.

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχωρούν αγρότες και από Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Κλειστές οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου – αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους αγρότες εξέφρασαν η ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 17:00, καθώς και το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκέντρωση την ίδια ώρα στην πλατεία Κάνιγγος.

Συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος προγραμματίζουν γιατροί, δικηγόροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στοπ της ΕΛ.ΑΣ. στην «απόβαση» τρακτέρ

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί ζώνες ελέγχου, ώστε να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Έλεγχοι μεταξύ άλλων θα γίνονται στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων και στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

Την έξοδο προς Κορωπί, στην Αττική Οδό, κλείνουν από τις 12:00 έως τις 20:00 οι αγρότες.

Ανοιχτά έως τις 12:00 τα Τέμπη, για να διευκολύνουν την κάθοδο αγροτών στην Αθήνα.

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ από τις 10:30 ανοίγει και η εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Μερικός αποκλεισμός της Πελοποννήσου από μπλοκ αγροτών που βρίσκονται στα διόδια του Ισθμού, από παράκαμψη της παλαιάς εθνικής οδούς διοχετεύονται τα αυτοκίνητα.

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν από νωρίς το πρωί οι αγρότες της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι ζήτησαν να τους επιτραπεί συμβολική ειρηνική κατάληψη του κτιρίου.

Ένταση σημειώθηκε όταν οι αγρότες άρχισαν να πετούν αγροτικά προϊόντα, αλλά και άλλα αντικείμενα και καπνογόνα, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποίααπάντησε με οβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έσπασαν τζάμια του υπουργείου, προκαλώντας την αντίδραση των δυνάμεων των ΜΑΤ, με την αστυνομία να προχωρά σεπροσαγωγές αγροτών.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στην πλ. Καραϊσκάκη, όπου η αστυνομία είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.

Αγρότες Επεισόδια (1)

Αγρότες Επεισόδια (2)

Αγρότες Επεισόδια (3)

Αγρότες Επεισόδια (4)

Αγρότες Επεισόδια (7)

Αγρότες (1)

Αγρότες (2)

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE