Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε η μειοψηφία του Δ. Σοφάδων

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε η μειοψηφία του Δ. Σοφάδων

Για την έκφραση συλλυπητηρίων στην οικογένεια του Ρεντινιώτη ήρωα Ευαγγέλου Ελευθέριου

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε η μειοψηφία του Δ. Σοφάδων

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου Σοφάδων ζήτησαν με επιστολή τους που έστειλαν την Παρασκευή 12/2/2016 στον Πρόεδρο του ΔΣ οι Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη «συζήτηση και λήψη απόφασης για την έκφραση συλλυπητηρίων στην  οικογένεια του θανόντος ήρωα Ευαγγέλου Ελευθέριου και τη λήψη σχετικών πρωτοβουλιών στη μνήμη του».

Μετά την πρωτοβουλία αυτή της Μείζονος Μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων συνεδριάζει τελικά εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου 13/2/2016.  Στην επιστολή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρουν:

«κ. Πρόεδρε

η πρόσφατη στρατιωτική τραγωδία που είχε ως θλιβερό αποτέλεσμα το θάνατο 3 αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού έπληξε δυστυχώς και τον τόπο μας. Όπως προφανώς θα έχετε ενημερωθεί  ο ένας εκ των τριών αξιωματικών ήταν συνδημότης μας.

Για μία ακόμα φορά η Ρεντίνα πενθεί το χαμό ενός νέου ήρωα. Σας θυμίζω ότι οι Ρεντινιώτες αξιωματικοί χειριστές αεροσκαφών Παρούσης Νίκος και Παρούσης Κώστας το 1995 και 1998 χάθηκαν την ώρα τέλεσης του καθήκοντος. Σήμερα, ένας ακόμα νέος σε ηλικία συνδημότης μας, ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Ευαγγέλου Ελευθέριος, έφυγε απ τη ζωή μαχόμενος αφήνοντας πίσω τη χήρα, πλέον, γυναίκα του κι ένα ορφανό μικρό παιδί.

κ. Πρόεδρε

Σας καλούμε για την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την «συζήτηση και λήψη απόφασης για την έκφραση συλλυπητηρίων στην  οικογένεια του θανόντος ήρωα Ευαγγέλου Ελευθέριου και τη λήψη σχετικών πρωτοβουλιών στη μνήμη του»

Προτείνουμε δε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τα εξής:

1.    Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνδημότη ήρωα Ευαγγέλου Ελευθέριου

2.    Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια την ημέρα της κηδείας

3.    Την παράσταση στην κηδεία του θανόντος αντιπροσωπίας Δημοτικών Συμβούλων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ και το Δήμαρχο

4.    Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου

5.    Την ανάληψη της σχετικής πίστωσης για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο

6.    Την ανέγερση προτομής του θανόντος στην είσοδο της Ρεντίνας δίπλα στις ήδη υπάρχουσες προτομές των άλλων δύο Ρεντινιωτών ηρώων»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας

1.    Μπάμπης Παπαδόπουλος

2.    Κώστας Αλεξόπουλος

3.    Φώτης Κάιας

4.    Δημήτρης Καρπούζας

5.    Παναγιώτης Κεφαλάς

6.    Δημήτρης Κλιάρης

7.    Ηλίας Τρίγκας

8.    Φώτης Τσέλιος

9.    Βασίλης Φαλούτσος

10. Αποστόλης Χαντζηγιάννης