Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο των αγροτών – Σε διάλογο τους καλεί η...

Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο των αγροτών – Σε διάλογο τους καλεί η κυβέρνηση

Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο των αγροτών – Σε διάλογο τους καλεί η κυβέρνηση
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Κορυφώνονται σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

Νέο μαζικό συλλαλητήριο ξεκινά αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται άλλες δύο συγκεντρώσεις, αυτή του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι οποίες θα ενωθούν με αυτή των αγροτών.

Ηδη στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται οι αγρότες, η προσέλευση των οποίων στην πρωτεύουσα συνεχίζεται από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ απόψε αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τον χρόνο παραμονής τους στην Αθήνα και για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, σε συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των 68 μπλόκων.

Χθες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, όπου αρκετοί παραγωγοί διανυκτέρευσαν σε σκηνές. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατά διαστήματα διακοπή της κυκλοφορίας από τα μπλόκα, με τις κινητποιήσεις να έχουν προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Κάλεσμα προς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, απηύθυναν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, τονίζοντας ότι εκεί θα απαλυνθούν πολλές εντυπώσεις. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Αποστόλου προαναγγέλει βελτιωτικές κινήσεις για το ασφαλιστικό και το φορογικό, πρωτοβουλίες για την αγορά των αγροτικών προϊόντων και θεσμικές αλλαγές για να αρθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Ολα είναι συζητήσιμα, οι αγρότες δεν πρέπει να μετανιώσουν για ευκαιρίες που μπορεί να χαθούν, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο Μέγκα, διαμηνύοντας πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα.

Να μην φτάσει η σύγκρουση στα άκρα, ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καλούν τους αγρότες να αποφύγουν τη βία και να ανοίξουν τους δρόμους, αλλά και την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα εξοντωτικά -όπως είπαν- μέτρα για τον αγροτικό κόσμο