Αντιδράσεις προκαλούν τα σχόλια Λαζόπουλου για την αναπηρία του Β. Σόιμπλε

Αντιδράσεις προκαλούν τα σχόλια Λαζόπουλου για την αναπηρία του Β. Σόιμπλε

Αντιδράσεις προκαλούν τα σχόλια Λαζόπουλου για την αναπηρία του Β. Σόιμπλε

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει τα σχόλια τουΛάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Όσο κι αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη» είπε την Τρίτη το βράδυ ο κ. Λαζόπουλος, αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε τα άτομα με ειδικές ανάγκες», σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναφέρθηκε στη μητέρα του που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε αναπηρικό αμαξίδιο.

«Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της.

Ένδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χτεσινή τηλεοπτική τοποθέτηση του φίλου του πρωθυπουργού Λάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του Βόλφαγκ Σόιμπλε, προφανώς λειτουργεί ως παράδειγμα για το πώς καταπολεμούνται στην πράξη οι παθογένειες των ΜΜΕ.

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη όμως παθογένεια, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον πιο αυστηρό τρόπο στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, είναι ο ρατσιστικός στιγματισμός της αναπηρίας και της ψυχικής ασθένειας.

Σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να ζητήσουν ειλικρινή συγνώμη. Ο ίδιος ο Λάκης Λαζόπουλος, ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί πρέπει με κάθε τρόπο να επανορθώσουν.

Επίσης είναι προφανές ότι επίσημη θέση οφείλουν να λάβουν τόσο το ΕΣΡ όσο και το μονομελές όργανο που το υποκαθιστά. Ο κύριος Παππάς αντί να μετράει, με το δικό του εναλλακτικό τρόπο, τηλεοπτικά κανάλια ανά την Ευρώπη οφείλει ως επίδοξος επίσημος κρατικός λογοκριτής να καταδικάσει τις χτεσινές ρατσιστικές αναφορές του κύριου Λαζόπουλου.

Εκτός αν κρίνει ότι ο λαϊκισμός, η χυδαιότητα και ο ρατσισμός είναι ένα πρόσφορο μέσο για την πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών καναλιών».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE