Για επανάσταση στον πόλεμο κατά του καρκίνου μιλούν Αμερικανοί ερευνητές

Για επανάσταση στον πόλεμο κατά του καρκίνου μιλούν Αμερικανοί ερευνητές

Για επανάσταση στον πόλεμο κατά του καρκίνου μιλούν Αμερικανοί ερευνητές

θεραπεία σε πειραματικό στάδιο που κατευθύνει τον ανθρώπινο οργανισμό να πολεμήσει εξ’ιδίων τα καρκινικά κύτταρα, με προοπτική να αντικατασταθεί η χημειοθεραπεία, ανακοινώθηκε στο ετήσιο Συνέδριο Επιστημονικής Προόδου στις ΗΠΑ.

Οι 4 στους 5 ασθενείς με λευχαιμία – εθελοντές στην έρευνα-, αντέδρασαν θετικά στην θεραπεία και στους μισούς εξαφανίστηκανκατά 94% όλα τα συμπτώματα.

Ο επικεφαλής επιστήμονας,ο ογκολόγος ερευνητής Stanley Riddell, από το Fred Hutchinson Cancer Research Center στο Σιάτλ, είπε πως τα αποτελέσματα αφορούσαν ασθενείς, που υποτίθεται είχαν 2-5 μήνες ζωής. «Είναι εκπληκτικό. Είναι κάτι πρωτοφανές, για να είμαι ειλικρινής, το να έχεις τέτοια ανταπόκριση και σε τέτοιο βαθμό από ασθενείς σε τόσο προχωρημένο στάδιο» σημείωσε ο Riddell, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της American Association for the Advancement for Science (AAAS).

Ο καρκίνος δεν αναγνωρίζεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, οπότε τα Τ-κύτταρα (οι «πολεμιστές» του ανοσοποιητικού), καταδικάζονται σε άνιση μάχη.

Η νέα μέθοδος τροποποιεί γενετικά τα T-κύτταρα και τα ενδυναμώνει ώστε να επιτίθενται αποτελεσματικά στα καρκινικά κύτταρα. Πρακτικά οι επιστήμονες τα αφαίρεσαν από το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, τα «ενίσχυσαν» στο εργαστήριο και μετά τα επανατοποθέτησαν στον ασθενή.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα Guardian και το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ανακοίνωσαν την είδηση ωςθρίαμβο στη μάχη κατά του καρκίνου, επιφυλάξεις εκφράζουν ωστόσο άλλα δημοσιεύματα.

Στο άρθρο με τίτλο «Είναι νωρίς για ενθουσιασμό», η αμερικανική εφημερίδα Washington Post διευκρινίζει ότι η μέθοδος που μετατρέπει κύτταρα σε μαχητές κατά του καρκίνου δεν έχει καν επαληθευτεί από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE