ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Το γαρ πολύ της θλίψεως….

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Το γαρ πολύ της θλίψεως….

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Το γαρ πολύ της θλίψεως….

Με σημείο αναφοράς το Μπλόκο της Νίκαιας οι φτωχομεσαίοι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας κλιμακώνουν τον αγώνα, στήνοντας μπλόκα από την Πέμπτη 21 Γενάρη 2016 ενάντια στην πολιτική που τους διώχνει από τα χωράφια τους, με τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό του κλάδου, που προωθούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν αγώνα επιβίωσης. Κι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή αγροτών και τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας αλλά και σε όλα τα μπλόκα της χώρας, η μεγαλειώδης κινητοποίηση τους στην Αθήνα, η συνέχιση και παραπέρα κλιμάκωση που ακολούθησε του συλλαλητηρίου, παρά τις σκόπιμες και υποβολιμαίες φωνές περί ξεπουλήματος κ.λ.π. που ακούστηκαν και γράφτηκαν, δείχνει ότι ο αγώνας, που ξεκίνησε εδώ και μήνες, κλιμακώνεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Στο πλευρό των αγροτών, οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, που δίνουν δυναμικό παρών καλώντας σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «ξήλωμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο λαιμητόμο που έρχεται,αλλά και η συμπαράσταση που δείχνουν στο σύνολο τουςτα λαϊκά στρώματα, έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και όσους συμπορεύονται κρυφά και φανερά μαζί της και στηρίζουν τις πολιτικές της, να προσπαθούν με κάθε βρώμικο μέσο να συκοφαντήσουν, να προβοκάρουν, να διασπάσουν και  εντέλει να τελειώσουν αυτό τον μεγαλειώδη αγώνα.

Στα πλαίσια αυτά ανέλαβαν ρόλο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα. Σε ένα νομό με την μεγαλύτερη συμμετοχή  τρακτέρ και αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας.

Στην προσπάθεα να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στους πολιτικούς τους προϊσταμένους (μην  ξεχνάμε ότι έχουν εκλεγεί με λίστα…καλά είναι να παίρνουν τα μέτρα τους γιατί η εξουσία είναι γλυκιά!), γράφουν «εμπνευσμένα» άρθρα στο τοπικό τύπο, ξεπερνώντας εαυτούς σε υμνολόγια για την «κυβέρνηση τους» τον«πρωθυπουργό» τους και τι υπέροχα με λίγα λόγια περνάμε όλοι από τις πολιτικές που εφρμόζονται και οι ίδιοι ψηφίζουν!!! Λεςκαι απευθύνονται σε λωτοφάγους… Δίνουν συμβουλές στους αγρότες πόσο κερδισμένοι θα είναι απο τις καλιέργειες αν τις κάνουν έτσι ή αλλιώς, τι πολλά προγράμματα εφαρμόζονται προς όφελός τους, τι ΕΣΠΑ, τι επιδοτήσεις που τις δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ (από πού τις δίνει από την τσέπη του;) και διάφορα άλλα φαιδρά.

Ώσπου έφτασε ο κόμπος στο χτένι και αφού δεν πειθονται με το «καρότο»  παίρνουν «το μαστίγιο».

Δημοσιεύθηκε λοιπόν άρθρο κυρίας βουλευτού,στο τοπικό τύπο,  καταγομένης μάλιστα και από αγροτική περιοχή, που μέσα από ένα ανερμάτιστο κείμενο,  επιτίθεται με σκαιώδη τρόπο στους μεροκαματιάρηδες της γης που αγωνίζονται για το ψωμί τους. Αφού προσπαθεί να πείσει πόσο καλά τα κάνει η κυβέρνηση της, στη συνέχεια με προβοκατόρικο τρόπο,αυτό που τους μαθαινουν στα σαλόνια της εξουσίας που στρογγυλοκάθησαν μερικοί που αυτοαπακολούνται «αριστεροί», ρίχνει το δηλητήριο περί «υποκίνησης», «σύπλευεσης  Κουτσούμπα, Μητσοτάκη» και «στήριξης από ακροδεξιά».

Δεν έχουμε σκοπό να ασχολήθούμε και να απαντήσουμε στον λίβελλο της κυρίας βουλευτού. Την αφήνουμε στην κρίση των αγωνιζόμενων αγροτών (και συγχωριανών της), αλλά και όλων των καρδιτσιωτών  που βιώνουν την βαρβαρότητα του τρίτου αριστερού μνημονίου, που προστέθηκε στα προηγούμενα και η ίδια με τους υπόλοιπους βουλευτές της Καρδίτσας (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) ψήφισαν χωρίς «τσίπα».

Κλείνοντας το μόνο που έχουμενα πούμε σε αυτήν και τους ομοίους της είναι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»!!!

SHARE