Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τις δηλώσεις για τον πρωθυπουργό

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τις δηλώσεις για τον πρωθυπουργό

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τις δηλώσεις για τον πρωθυπουργό

Μετά από το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο υφυπουργός Υποδομών έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.  Ο κ. Σγουρίδης ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα και εξαπάτησε τους αγρότες.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Ο κ. Σγουρίδης υπέβαλε τη παραίτησή του μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM 93,6, της Αλεξανδρούπολης . Ο υφυπουργός Μεταφορών είχε δηλώσει πως «οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια»

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου «δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;» ο κ. Σγουρίδης ανέφερε: «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…». «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» ρώτησε και πάλι ο δημοσιογράφος με τον κ. Σγουρίδη να απαντά: «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. ‘Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».

«Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς» δήλωσε ο κ. Σγουρίδης μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν .

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας» δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν» πρόσθεσε ο κ. Σγουρίδης, καταλήγοντας «τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».