Το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Δημοτική Πινακοθήκη επισκέπτεται ο Σύλλογος Γυναικών Ν....

Το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Δημοτική Πινακοθήκη επισκέπτεται ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας

Από την ίδρυση της, 40 χρόνια πριν ή ΟΓΕ και οι σύλλογοι της έθεσαν σαν ένα από τα κύρια καθήκοντα τους τη σύνδεση της δράσης τους με τον πολιτισμό. Επί 4 δεκαετίες γίνεται προσπάθεια να προβληθεί η αληθινή τέχνη, που καλλιεργεί στον άνθρωπο, τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιας του, της δύναμης του να υποτάξει τη φύση και την κοινωνία στις ανάγκες του, που διαμορφώνει τον ανθρωπο – δημιουργό της μοίρας του .

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας στην 40χρονη πορεία του-είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)- είχε πλούσια πολιτιστική δράση όπως χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών, με πολλές προυσιάσεις την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεατρική ομάδα με αξιόλογες παραστάσεις,  και πλήθος άλλες δραστηριότητες.

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, συνεχίζοντας την προσπάθεια για προβολή του αληθινού περιεχομένου των όρων Τέχνη και Πολιτισμός και πως αυτοί πρέπει να συνδέονται με τους καθημερινούς μας αγώνες και φυσικά στα πλαίσια του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΟΓΕ, μέλος της οποίας είναι και ο σύλλογος μας, καλεί κάθε γυναίκα της πόλης και της υπαίθρου  το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί να μας ακολουθησει στην ενδιαφέρουσα ξενάγηση που θα παρακολουθήσουμε στην Δημοτική Πινακοθήκη και στη συνέχεια στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας .