Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Ηλ. Αντωνίου για τη δημοσίευση των...

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Ηλ. Αντωνίου για τη δημοσίευση των 4 νέων προκηρύξεων του ΕΠΑνΕΚ (2014-2020)

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Ηλ. Αντωνίου για τη δημοσίευση των 4 νέων προκηρύξεων του ΕΠΑνΕΚ (2014-2020)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Κεντρικός στρατηγικός στόχος του ΕΠΑνΕΚ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα, την Επιχειρηματικότητα, και την Καινοτομία κατέχει κεντρική θέση στην προσπάθεια της Χώρας για τη δημιουργία και στήριξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με τη μόχλευση ιδιωτικών πόρων.

Μελετώντας τους οδηγούς των νέων τεσσάρων νέων προκηρύξεων του ΕΠΑνΕΚ (νέο ΕΣΠΑ) έχω να κάνω τις εξής επισημάνσεις:

1. Πολύ σωστά δομημένα προγράμματα με στόχευση σε υγιή και σωστά οργανωμένα επενδυτικά σχέδια

2. Πριμοδότηση βιώσιμων σχεδίων

3. Πριμοδότηση ανθρώπων που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν και όχι γενικές περιγραφές κτλ.

4. Τεκμηρίωση σε ικανοποιητικό επίπεδο της καινοτομίας

5. Ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων

6. Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην ποιότητα και τις πιστοποιήσεις

7. Ενίσχυση νέων ανθρώπων που προχωρούν σε εταιρικά σχήματα και όχι μοναχικές πορείες.

8. Αν η αξιολόγηση γίνει με την ίδια σοβαρότητα που συντάχθηκαν οι οδηγοί μιλάμε για ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση των μελών μας  και άλλα και των εν δυνάμει επιχειρηματιών διοργανώνοντας την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση.

SHARE