Η ετοιμότητα για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ στη συνάντηση περιφερειάρχη...

Η ετοιμότητα για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ στη συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και δημάρχου Τεμπών

Η ετοιμότητα για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ στη συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και δημάρχου Τεμπών

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος και συζήτησε μαζί του μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Δήμο Τεμπών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ καθώς και το Πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από το δήμαρχο ότι το τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τεμπών, έχει πληθώρα ώριμων έργων (εκ των οποίων κάποια χρήζουν επικαιροποίησης) που εμπίπτουν σε διάφορες προτεραιότητες των θεματικών στόχων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Συζητήθηκε ο βαθμός ωριμότητας παρεμβάσεων που αφορούν σε έργα αποχέτευσης, ανάπλασης και ανάπτυξης τοπικών διαμερισμάτων, έργα οδοποιίας που αναδεικνύουν τον θρησκευτικό τουρισμό και τα ιστορικά μνημεία, υπόγεια δίκτυα άρδευσης, κλπ. Παράλληλα έγινε μια αποτίμηση της πορείας των έργων που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα στο Δήμο Τεμπών τα τελευταία από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών χρηματοδοτήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 16,2 εκατ. ευρώ από όλα τα προγράμματα. Το νέο ΕΣΠΑ είναι πολυτομεακό και πολυταμειακό. Έτσι δίνεται η δυνατότητα για στοχευμένες δράσεις σε όλους τους τομείς. Παράλληλα τα τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων δίνουν τη δυνατότητα για να ενταχθούν και επιπλέον έργα που θα φέρουν την προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία καθώς και θέσεις εργασίας. Συνεργαζόμαστε με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας έτσι ώστε να υπάρχει ωριμότητα και ετοιμότητα μελετών προς ένταξη».

Ο κ. Κ. Κολλάτος μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση: «Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά η άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς στο παρελθόν ενώ αναμένουμε την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα από την αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει το ΠΕΠ Θεσσαλίας, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τα Ταμειακά Προγράμματα Υπουργείων. Ήδη στο ΠΑΑ 2007-2013 έχει επιτευχτεί 100% απορροφητικότητα για το Δήμο Τεμπών, και έτσι επιθυμούμε να συνεχίσουμε».

SHARE