Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διυλιστηρίων στη λίμνη Σμοκόβου από όπου...

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διυλιστηρίων στη λίμνη Σμοκόβου από όπου θα υδροδοτηθούν 42 κοινότητες

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή διυλιστηρίων στη λίμνη Σμοκόβου από όπου θα υδροδοτηθούν 42 κοινότητες

Τη σύμβαση ενός μεγάλου και πολύ σημαντικού έργου υπέγραψε σήμερα από την Καρδίτσα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου με την ολοκλήρωσή του θα υδροδοτηθούν από τη λίμνη Σμοκόβου,  42 κοινότητες των Δήμων Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας.

Περιφέρεια (1)

Ήδη το 60% των εργασιών της πρώτης φάσης τους έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ» έχει ολοκληρωθεί και αφορά στην τοποθέτηση των δικτύων.

Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των διυλιστηρίων, προϋπολογισμού 12,1 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως το έργο εκτελείται από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας για λογαριασμό του  Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου, στο πλαίσιο σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης και ο προϋπολογισμός φτάνει τα 42 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Αγοραστός τόνισε πως επρόκειτο για ένα έργο τεράστιας σημασίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι ένα  από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα στη Θεσσαλία. Είναι ένα έργο πνοής, καθώς στο σύνολό του, θα δώσει λύση στο πρόβλημα υδροδότησης 42 οικισμών των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά.

Με το έργο αυτό παρέχεται πλέον καλής ποιότητας πόσιμο νερό για τους πολίτες, ενώ παράλληλα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Πρόκειται για παρέμβαση που αφορά 55.000 κατοίκους η οποία αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Η ύδρευση ολόκληρης της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου είναι ένα έργο μείζονος σημασίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, να πίνουν καθαρό και ασφαλές νερό, από τον ταμιευτήρα του Σμοκόβου».

Ακόμη ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα υπάρχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση και το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος ανέφερε πως το έργο ταλαιπώρησε αρκετά τόσο την Περιφέρεια, όσο και το Σύνδεσμο, αλλά τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν γρήγορα και σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να υπογράφουν τη β’ φάση της εργολαβίας.

«Η ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει ποιότητα νερού, αλλά και ποιότητα ζωής για χιλιάδες κατοίκους. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αγοραστό, τον κ. Τσιάκο και τις υπηρεσίες της Π.Ε.» σημείωσε.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε πως είναι πολύ δυσάρεστο εν έτη 2016, 42 κοινότητες να πίνουν νερό με νιτρικά, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας με υπευθυνότητα κάνει έργα υποδομής σε μια περιοχή που το έχει ανάγκη.

Επίσης, επεσήμανε πως όταν έχεις όραμα και μεράκι για να προσφέρεις υποδομές που σήμερα λείπουν, τότε με συστηματική δουλειά και επιμονή μπορείς να το πετύχεις.

SHARE