Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2015 για την ΕΠΣ Καρδίτσας

Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2015 για την ΕΠΣ Καρδίτσας

Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2015 για την ΕΠΣ Καρδίτσας

Ενωμένη η αθλητική οικογένεια της ΕΠΣ Καρδίτσας. Ομόφωνα ψηφίστηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2015 καθώς και ο προϋπολογισμός του 2017. Αλλαγή σελίδας πλέον στην ΕΠΣ Καρδίτσας με την ομόφωνη ψήφιση των τροποιήσεων του Καταστατικού.

επσκ (2)

Αναλυτικά, στον χαιρετισμό του ο Προέδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, κ Μανώλης Παλάσκας ανέφερε:

επσκ (3)

«Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω και πάλι στην τακτική γενική συνέλευση, η οποία και συνιστά την κορυφαία διαδικασία μέσα στην Ένωσή μας.

Πιστεύω ότι αυτή η απολογιστικού χαρακτήρα αναφορά στα πεπραγμένα μας, δίνει το δικαίωμα σε καθένα από εσάς, σε καθένα από εμάς να περιπατάει με ψηλά το κεφάλι.

Αυτές δεν είναι εποχές για πολλά λόγια, ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Άλλωστε για πολλές δεκαετίες, στον χώρο του ποδοσφαίρου ειπώθηκαν πολλά και έγιναν λιγότερα.

Προσωπικά μας ξέρετε.

Γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε, όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε κοντά στα προβλήματα σας.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, ειδικά σε εποχές που είναι πολύ δύσκολες για όλη την κοινωνία και φυσικά για όλους μας στην Καρδίτσα.

Η εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.»

Στη συνέχεια ο Α Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Γεώργιος Λάμπρου απευθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό:

επσκ (4)

«Κυρίες και κύριοι,

Καταρχήν από αυτό το βήμα πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Αγαπητοί εκπρόσωποι των σωματείων, η τακτική γενική συνέλευση συγκαλείται σήμερα σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη κατά την άποψη μου, για το παρόν αλλά κυρίως και για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ένας χρόνος μετά τις εκλογές που έγιναν στον ίδιο χώρο θυμόμαστε οι περισσότεροι κάτω από ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκαν και τι συνέβη γενικότερα στην Καρδίτσα.

Τότε, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Αναγέννηση κ. Μπίρδας, ενώ γνώριζε ότι δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις εκλογές πήγε την Ένωση και εμάς στα δικαστήρια. Σήμερα, συνεχίζει τις δικαστικές αγωγές εναντίον της Ένωσης, δηλαδή εναντίον σας, άρα και εναντίον και της Ερασιτεχνικής Αναγέννησης. Εμείς σας ενημερώνουμε και το αφήνουμε στην κρίση σας.

Όσο για τους κυρίους Πάπαρη και Κρανή που κατέθεσαν στην εισαγγελία Καρδίτσας καταγγελίες για τα οικονομικά της Ένωσης αυτό ζημιώνει μονό τα σωματεία. Θα αποδειχτεί σύντομα.»

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Γεν Γραμματέας της Ένωσης κ. Άρης Τσίρας για την ανάγνωση των πεπραγμένων. Πιο συγκεκριμένα

«Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι συνάδελφοι,

Κύριοι εκπρόσωποι των σωματείων, με τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015 ολοκληρώσαμε με ιδιαίτερη επιτυχία   στις καθορισμένες ημερομηνίες και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όλα τα προγραμματισμένα πρωταθλήματα κατηγοριών. Θα υπογραμμίσουμε με ικανοποίηση τη συμμέτοχη   150   ομάδων στα πρωταθλήματα και τουρνουά υποδομής, διασχολικό πρωτάθλημα που αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον   των σωματείων για τα νέα παιδιά και τη συνειδητοποίηση ότι το μέλλον ανήκει στις υποδομές των ομάδων.

Θέλω   να εκφράσω και τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του έργου μας και κυρίως τους παράγοντες των σωματείων μας, που χωρίς την ενεργό συμμέτοχη τους θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Κύπελλο Ερασιτεχνών

Στο κύπελλο της περιόδου 2014-2015 δήλωσαν συμμέτοχη :

16 σωματεία α ερασιτεχνικής, 16 σωματεία Α1΄ερασιτεχνικης, 10 Σωματεία Β ερασιτεχνικής και 1 σωματείο Γ ερασιτεχνικής. Σύνολο 43 Σωματεία.

Κυπελλούχος αναδέχθηκε η ομάδα της ΑΕ Καρποχωρίου που στον τελικό, που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας στις 10-3-2015, νίκησε τον ΑΟ Σελλάνων με σκορ 2-1.

Πρωτάθλημα Α Ερασιτεχνικής

Συμμετείχαν 16 ομάδες και πρωταθλήτρια ομάδα αναδέχθηκε η ομάδα του Ατρόμητου Παλαμά που συμμετείχε   στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ εθνική.

Υποβιβάστηκαν στην Α1΄ ερασιτεχνική   το σωματείο ΑΟ Διαγόρας Αμπελικού  και από τα play –out ο ΑΟ Αστέρας και ο ΑΟ Μυρίνης.

Πρωτάθλημα Α1΄ Ερασιτεχνικής

Συμμετείχαν 16 ομάδες όπου πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε η ΑΕ Μουζακίου   και από τα play –off ανήλθαν στην Α΄ Ερασιτεχνική η ΑΕ Καρποχωρίου και ο ΑΣ Σώκρατες. Υποβιβάστηκαν στη Ερασιτεχνική κατηγορία ο ΑΣ Ήφαιστος, και από τα play –out ο Ατρόμητος Γεωργικου, ο ΑΟ Ασπίδα Κρύας Βρύσης και η ΑΕ Δάφνη.

Πρωτάθλημα Β΄ Ερασιτεχνικής

Συμμετείχαν 28 ομάδες σε 2 ομίλους των 14 ομάδων. Πρωταθλήτρια   του Α΄ ομίλου αναδείχτηκε ο Θεσσαλικός Ματαράκας ενώ από τα play –off ανήλθε στην Α1΄ Ερασιτεχνική ο ΑΣ Κένταυρος Ανάβρας.

Από τον Β΄ όμιλο πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του ΑΟ Αγναντερού ενώ από τα play –off ανήλθε στην Α1΄ερασιτεχνικη ο ΑΟ Κρανέας.

Στην Α1΄ ανήλθαν και τα σωματεία ΑΟ Αστήρ Βλοχού και Ακαδημία Ποδοσφαίρου που κατέλαβαν την 2ηθέση στα play –off και πήραν τις θέσεις της Νέας Νίκης Καμινάδων και Δόξα Μασχολουρίου που δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Α1΄ερασιτεχνικη.

Από τον Α΄ όμιλο υποβιβάστηκε στη Γ΄ ερασιτεχνική ο ΑΣ Αχλαδιά και από τα play –out ο ΑΣ Ενιππέας, ενώ από τον Β΄ όμιλο υποβιβάστηκε στη Γ΄ ερασιτεχνική ο Φωτ. Αστήρ Μαγουλίτσας και   από τα play –out ο ΑΟ Μορφοβουνίου.

Πρωτάθλημα Γ΄ ερασιτεχνικής

Συμμετείχαν 16 ομάδες σε ένα όμιλο. Ανήλθαν στην Β΄ ερασιτεχνική   οι ομάδες Ερμής Μαυραχάδων 2014, ΑΣ Αναγέννηση, Θεσσαλικός Γοργοβιτών και ΑΟ Μαυραική ενώ για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός   για τον καταρτισμό των ομίλων ανήλθαν στην Β΄ ερασιτεχνική και οι ομάδες Κερ. Σταυρού, Αστροναύτης Γελάνθης και ΑΟ Μαγούλα.

Προπαιδικό πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 13 ομάδες σε δυο ομίλους των 7 και 6 ομάδων. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε ο ΑΣ Κρόνος που στον τελικό νίκησε με 1-0 τον ΑΟ Αστέρα.

Παιδικό πρωτάθλημα

Συμμετείχαν 12 ομάδες σε δυο ομίλους των 6 ομάδων. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του ΑΣ Αναγέννηση Καρδίτσας   που στον τελικό νίκησε στα πέναλτι τον Εθνικό Καρδίτσας.

Πρωτάθλημα τζούνιορ

Συμμετείχαν 21 ομάδες   σε 3 ομίλους   των 7 ομάδων. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Ακαδημία Ελπίδες που νίκησε στον τελικό τον ΠΑ Σοφάδων με σκορ 2-0.

Μικτές ομάδες

Οι μικτές ομάδες αγωνιστήκαν στον 4ο όμιλο που είχε τις Ενώσεις Τρικάλων, Θεσσαλίας, Πιερίας και Λάρισας. Οι νέοι τερμάτισαν στην 3η θέση και οι παίδες στην 5η θέση. Επίσης κάποιοι ποδοσφαιριστές των παίδων και αγωνίστηκαν στην 4η περιφέρεια.

Τελικός σουπερ καπ

Στις 5/9/2015 διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας ο τελικός σουπερ καπ ανάμεσα στον πρωταθλητή Α΄ ερασιτεχνικής   Ατρόμητο Παλαμά και στην φιναλίστ του Κυπέλλου ΑΕ Καρποχωρίου με νικητή τον Ατρόμητο Παλαμά με σκορ 2-0.

Διοικητικός Απολογισμός

Πραγματοποιήθηκαν 29 συνεδριάσεις διοικητικού συμβούλιου με θέματα αγωνιστικά – διοικητικά – οικονομικά και ενέκριναν ή επικύρωσαν αποφάσεις της επιτροπής της Ένωσης σύμφωνα με το καταστατικό μας, τον ΚΑΠ και το καταστατικό της ΕΠΟ.

Εκλογές 2015

Στις 28-2-2015 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΠΣ Καρδίτσας. Η παράταξη του νυν προέδρου Μανώλη Παλάσκα ήταν η μεγάλη νικήτρια των εκλογών.

Σχολή διαιτητών

Για μια ακόμη φορά πραγματοποιήθηκε σχολή διαιτησίας στη Καρδίτσα από την οποία αποφοιτήσαν 21 νέοι διαιτητές. Επίσης διοργανώθηκε από την ΕΠΣ Καρδίτσας ημερίδα στο κέντρο «Παυσίλυπο» με θέμα «Ανάλυση κανονισμών 2015» με κυρίως ομιλητές τους κ.κ Σωμαρακάκη Φραγκίσκο και Γενναίο Χρήστο μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Αθλητικό υλικό σε δημοτικά σχολεία

Το Δ.Σ της Ένωσης σε συνεργασία με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ.κ Τιμόθεο χορήγησε αθλητικό υλικό σε σχολικές μονάδες του νομού Καρδίτσας που είναι χρήσιμο στη λειτουργία και την εκμάθηση του ποδόσφαιρου στα πλαίσια του προγράμματος «ποδόσφαιρο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Ετήσια γιορτή του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου

Στις 20/3/2015 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κιέριον η ετήσια γιορτή του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου όπου απονεμηθήκαν έπαθλα στις πρωταθλήτριες ομάδες και φυσικά πρόσωπα για την προσφορά τους στο καρδιτσιώτικο και ελληνικό ποδόσφαιρο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης Γεώργιος, μελή του Δ.Σ της ΕΠΟ και πρόεδροι ενώσεων.

Σχολή UEFA C και ανανέωσης ταυτοτήτων

Με αίτησή της προς την ΕΠΟ η ΕΠΣ Καρδίτσας θα διοργάνωσε σχολή UEFA C τον Φεβρουάριο του 2016 και ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας τον Ιανουάριο του 2016. Στη Καρδίτσα είναι η δεύτερη φορά που το νυν Δ.Σ της ΕΠΣ καταφέρνει να διοργανώσει σχολή προπονητών στη Καρδίτσα μετά από αυτή του UEFA B το 2011.»

SHARE