Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση “Holiday World 2016“ στην Πράγα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση “Holiday World 2016“ στην Πράγα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση “Holiday World 2016“ στην Πράγα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το έτος 2016 συμμετείχε στην τουριστική έκθεση ”HOLIDAY WORLD” στην Πράγα το διάστημα 18-21 Φεβρουαρίου 2016, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει oπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και ολόκληρη η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην στήριξηενός απότουςβασικού άξονα της οικονομίας,που είναι ο Τουρισμός με όλες τις εναλλακτικές του μορφές.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο περιφερειακός σύμβουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης, Πολιτισμού και Τουρισμού Μαγνησίας (ΕΚΠΟΛ) καιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού.ECTN, κ. Κωσταντίνος Χαλέβας, η κα Ζωή Νασίκα απότηνΠεριφερειακήΕνότηταΜαγνησίας και Σποράδων. Την θεσσαλική αποστολή πλαισίωσαν επιχειρηματίες της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες της Τσεχίας, προβάλλοντας έτσι τα θεσσαλικά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Οι δύο πρώτες μέρες της έκθεσης ήταν αφιερωμένες σε συναντήσεις με επαγγελματίες, δημοσιογράφους και επίσημους φορείς, ενώ κατά τις δύο τελευταίες, οι πόρτες της έκθεσης άνοιξαν για το κοινό και πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το θεσσαλικό περίπτερο. Τόσο οι επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και το ευρύ κοινό της Τσεχίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιλογές,που έχει ο τουρίστας επισκεπτόμενος τη Θεσσαλία, τις δυνατότητες πρόσβασηςμέσω των αεροδρομίων, λιμανιών, του εθνικού οδικού αλλά και σιδηροδρομικού δικτύου, τα στρατηγικά τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Επίσης έλαβαν πληροφορίες και έντυπο υλικό για τουριστικά ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο θρησκευτικός τουρισμός, η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και βέβαια οι φυσικές ομορφιές όλων των περιφερειακών ενοτήτων και των νησιών.

Καλώντας όλους να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, η θεσσαλικήαποστολήεπεσήμανεότι οι δομές φιλοξενίας όλων των κατηγοριών φημίζονται για την άψογη εξυπηρέτηση, το χαμηλό κόστος και τα πλούσια παραδοσιακά εδέσματα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτεςτουπεριπτέρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευθούν παραδοσιακάτοπικά προϊόντα που προσέφεραν παραγωγοί της Θεσσαλίας, όπως τυριά, ελιές, αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς, θεσσαλικά κρασιά και αμυγδαλέλαιο.

Στο περίπτερο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές και συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Τσεχίας, δημοσιογράφους που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και δόθηκαν συνεντεύξεις σε τοπικά περιοδικά τουριστικού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Κ.Χαλέβας με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Πράγα, κ. Παναγιώτη Σαρρή, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και οι δυνατότητες συνεργασίας με την εμπορική αγορά της Τσεχίας, προσκαλώντας τονεπικεφαλή τουγραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στην Πράγα, κ. Ιωάννη Παππά, στη Θεσσαλία, προκειμένου να ενημερώσει τους Θεσσαλούς επιχειρηματίες για τις δυνατότητες εξαγωγών στην Τσεχία.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του θεσσαλικού περιπτέρου διαβεβαίωσαν τους επαγγελματίες, το κοινό αλλά και τους δημοσιογράφους,που το επισκέφθηκαν ότι το μεταναστευτικόζήτημαδεν αγγίζει την περιοχή της Θεσσαλίας κι ότι σε όλα τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας επήλθεομαλοποίηση της κατάστασηςμετά την ολοκλήρωση τωνκέντρωνφιλοξενίας, καθησυχάζοντας τιςόποιεςανησυχίεςυπήρξαν.

Σύμφωνα με τους Τσέχους πράκτορες για το 2016 διαφαίνεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και η πληρότητα που αναμένεται στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για τους Τσέχους, όπως είναι τα μεγάλα ελληνικά νησιά, δίνει στην Θεσσαλία την ευκαιρία να διεκδικήσει μια σημαντική μερίδα Τσέχων τουριστών που θα θελήσουν να ταξιδέψουν φέτος στη χώρα μας.

SHARE