Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το...

Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό πριν από τη Σύνοδο της 7/3

Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό πριν από τη Σύνοδο της 7/3

Απογοητευτική η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε: Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινές μας συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο απόσπασμα το καλοκαίρι σχετικά με την τήρηση των κανόνων και σήμερα αποδεικνύεται οτι η τήρηση αυτή αφορά μάλλον ορισμένους και κατά την άποψή μου έχει συμβεί κάτι ακόμη χειρότερο να αποφασίζουν οι ηγέτες στις Συνόδους κορυφής και αργότερα να ακυρώνονται απο παρασυνάξεις.

Απο εδώ και στο εξής δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Εμείς κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δώσουμε βοήθεια σε κυνηγημένους ανθρώπους. Αυτό που δνε θα κάνουμε να αποδεχθούμε τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών. Δεν θα ανεχθούμε ότι μια σειρά από χώρες θα χτίζουν φράχτες στα σύνορα αλλά ταυτόχρονα δεν θα δέχονται να μοιραστούν το βάρος.

Πριν φύγω για την έκτακτη σύνοδο στις 7 Μαρτίου θα ζητήσω τη σύγκληση πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, ενώ είμαι στη διάθεση και των άλλων πολιτικών αρχηγών.