Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στον ΥΗΣ Πλαστήρα

Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στον ΥΗΣ Πλαστήρα

Επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στον ΥΗΣ Πλαστήρα

Τον ΥΗΣ Πλαστήρα επισκέφτηκαν την Τρίτη 16-2-2015, οι μαθητές του Ηλεκτρολογικού και του Μηχανολογικού Τομέα του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής αγωγής με τίτλο «Το νερό ως πηγή ενέργειας: Υδροηλεκτρισμός» που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Γιαννακούδη Αικατερίνη και Μαγγίνα Ουρανία με τη συμμετοχή στην επίσκεψη των εκπαιδευτικών Ζαζιοπούλου Ιωάννας, Κοτρώτσιου Νικολάου και Κουτούβα Ιωάννας.

1o επαλ (1)

Στόχοι της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να διευκολυνθούν – υποστηριχθούν οι μαθητές στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ενεργά έγκυρη πληροφόρηση, να αναπτύξουν ικανότητες έρευνας, συλλογής και καταγραφής πληροφοριών, να συνδέσουν τις θεωρητικές γνώσεις με την πρακτική.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να κατανοήσουν την αρχή λειτουργίας του υδροηλεκτρικού σταθμού, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του, να ενημερωθούν άμεσα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα κύρια χαρακτηριστικά του υδροηλεκτρικού έργου Ν. Πλαστήρα, το φράγμα, την υδροληψία, τους υπερχειλιστές, τον πύργο εκτόνωσης, τη σήραγγα προσαγωγής, την βαλβίδα πεταλούδας, τον αγωγό υποπίεσης, το σταθμό παραγωγής, τον υποσταθμό, την διαχείριση και την τροφοδοσία του Εθνικού διασυνδεμένου δικτύου.

1o επαλ (2)

Μετά την επεξεργασία των πληροφοριών από την ομάδα των μαθητών με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση σε όλους τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και σε όσα σχολεία εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την κ. Σταφυλά Αμαλία-Μαρία για το πλούσιο και κατατοπιστικό υλικό που μας παρείχε, τον κ. Αβανίδη Παντελή και Μπιμπίκο Χρήστο για την ξενάγηση και ενημέρωση.

1o επαλ (3)

SHARE