Η.Π.Α.: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά ενόπλου στο Κάνσας

Η.Π.Α.: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά ενόπλου στο Κάνσας

Η.Π.Α.: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά ενόπλου στο Κάνσας

Μακελειό στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών σημειώθηκε το πρωί με τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες. Ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί στα γραφεία της επιχείρησης Excel Industries, σκορπώντας τον τρόμο και τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης είναι 38χρονος και στο παρελθόν φέρεται να είχε καταδικαστεί για κλοπή.

Παρά το γεγονός ότι τα θύματα ήταν συνάδελφοί του, ο ένοπλος φαίνεται ότι πυροβολούσε αδιακρίτως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σερίφη της επαρχίας Χάρβεϊ, Τ. Ουάλτον. Η επίθεση προκάλεσε κλίμα φόβου στην περιοχή, πλήττοντας τη μεγαλύτερη εργοστασιακή μονάδα, η οποία παράγει μηχανές γκαζόν.

“Είναι μια τραγωδία,” τόνισε ο σερίφης Ουάλτον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι τουλάχιστον οι 5 από τους 14 τραυματίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα κίνητρα της επίθεσης του δράστη γίνονται μερικώς γνωστά, χωρίς ο σερίφης ν” αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής πράξης. “Υπάρχουν κάποιες ειδικές καταστάσεις που προκάλεσαν την πράξη αυτή” τονίζει.

Επρόκειτο για «εργαζόμενο ή πρώην εργαζόμενο στην Excel. Μπορεί να είχε απολυθεί» δήλωσε ο σερίφης.

Το επεισόδιο προστίθεται σε μια ατέλειωτη σειρά αιματηρών επιθέσεων ενόπλων, όπως αυτή που διαπράχθηκε στο Μίσιγκαν το περασμένο Σάββατο από έναν οδηγό της εταιρείας Uber, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ