Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και Καλλιθήρου: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο Νέο Μοναστήρι

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και Καλλιθήρου: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο Νέο Μοναστήρι

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και Καλλιθήρου: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο Νέο Μοναστήρι

Το απόγευμα της Πέμπτης αντιπροσωπεία των συλλόγων γυναικών ν. Καρδίτσας και Καλλιθήρου (Σέκλιζας) επισκέφτηκαν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Νέο Μοναστήρι και μοίρασανμεγάλες ποσότητεςτροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και ειδών προσωπικής υγεινής που συγκέντρωσαν από τις λαϊκές οικογένειες της Καρδίτσας, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα των συλλόγων για την στήριξη αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

Η κατάσταση που υπάρχει στον χώρο που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες είναι κυριολεκτικά τραγική.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας του χωριού και την τεράστια αλληλεγγύη των κατοίκων και μαζικών φορέων της Καρδίτσας,  η απουσία της οργανωμένης παρέμβασης με συγκεκριμένο σχέδιο, τόσο της κυβέρνησης όσο και των δήμων και περιφέρειας είναι εμφανής.

Χαρακτηριστική είναι η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε μορφής καταλυμάτων, χώρων υγιεινής, αλλά και νερού. Το απαοτέλεσμα είναι οι άνθρωποι αυτοί να ταλαιπωρούνται από ασθένειες που έχουν σχέση με τις συνθήκες που ζουν. Ιδιαίτερα τα πολλά μικρά παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και συνολικότερα οι γυναίκες να έχουν τα πιο οξυμένα προβλήματα.

Οι σύλλογοι γυναικών Καρδίτσας και Καλλιθήρου απαιτούν:

1.Από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την γρήγορη προώθησή τους στα σύνορα προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

2.Κυβέρνηση, Περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμοι της περιοχής,να αναλάβουν από κοινού την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος και να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Δηλαδή άμεσα και όσο διάστημα οι πρόσφυγες θα βρίσκονται είτε στα όρια ή εντός του νομού μας, να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους σε συνεργασία με τους αρμόδιους δήμους, χώρος κατάλληλος (γυμναστήρια ή κλειστά σχολικά κτίρια) για τη διαμονή τους. Άμεση και για όσο διάστημα χρειαστεί εξασφάλιση της διαβίωσης, της σίτισής και υγειονομικής περίθαλψης τους, με βάση και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Ταυτόχρονα οι Σύλλογοι Γυναικών ν. Καρδίτσας Καλλίθηρου (Σέκλιζας) συνεχίζουν  να συγκεντρώνουν  τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στο Νέο Μοναστήρι είτε όπου αλλού τους μετακινήσουν,εκτός από την   Παρασκευή26/2 ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΠΜ-12Μ ΚΑΙ 6-8 ΜΜ.και το Σάββατο 27/2 10πμ-1 το μεσημέρι .

Η συλλογή  γίνεταιι στα γραφεία ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Πλαστήρα και Αβέρωφ.

Παρακαλούμε οι προσφορές να περιλαμβάνουν:

ΦΑΡΜΑΚΑ: αντιβιοτικά-αντιπυρετικά-αντιαλλεργικά.

ΤΡΟΦΙΜΑ: νερά-χυμούς-κρουασάν-μπισκότα (χωρίς γέμιση)-φρυγανιές-γάλατα μακράς διάρκειας (όχι εβαπορέ)

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Πάνες-σερβιέτες-σαπούνια-αντισηπτικά-χαρτιά κουζίνας-χαρτιά υγείας.

ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΖΟΥΚΑ 6970914542-ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΥΑ 6976434880