Εμμένουν οι επιστημονικοί φορείς στην απόσυρση του ασφαλιστικού

Εμμένουν οι επιστημονικοί φορείς στην απόσυρση του ασφαλιστικού

Νέες κινητοποιήσεις

Εμμένουν οι επιστημονικοί φορείς στην απόσυρση του ασφαλιστικού

Κοινή σύσκεψη των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων επανέλαβαν την αμετακίνητη θέση τους ότι το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης είναι ανορθολογικό, μη βιώσιμο, έχει απροκάλυπτα φορολογικό-δημοσιονομικό χαρακτήρα, παραβιάζει τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου και γι αυτό πρέπει να αποσυρθεί.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι επιστημονικοί  φορείς αποφάσισαν να εντείνουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό:

• Έχουν δρομολογήσει συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στους οποίους θα καταθέσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό σύστημα.

• Ζητούν από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, να αλλάξουν την στάση τους και να τροποποιήσουν επί το ορθολογικότερο τις προτάσεις τους, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, στη βάση της λειτουργίας ενός ανεξάρτητου Ενιαίου Ταμείου επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ανάλογα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει με τον ΟΓΑ.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις:

• Πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη, 1/3/2016, στις 10 το πρωί, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων στο Μοσχάτο, Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης.

• Συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις 9 Μαρτίου 2016.

• Καλούν τα μέλη τους, την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή το taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, να απέχουν από την υποβολή τους και εξήγγειλαν συμβολικό αποκλεισμό των εφοριών της χώρας για την ημέρα εκείνη.

SHARE