Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Σύντομα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να βελτιώσει την πολιτική διευκολύνσεων προς τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σημερινές ρυθμίσεις, εφαρμόζοντας πιο ευέλικτους τρόπους αποπληρωμής των οφειλών τους, προανήγγειλε από την Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο κ. Σκουρλέτης, εξετάζεται μαζί με την διοίκηση της επιχείρησης να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές αυτούς να πληρώνουν ένα μικρότερο ποσό, εξηγώντας: “Διότι είναι ορθό και οι άνθρωποι αυτοί να μην αποστερούνται το αγαθό του ρεύματος και η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράττει με πιο χαλαρούς ρυθμούς”.

“Έχουν γίνει βήματα και χρειάζονται ακόμη περισσότερα. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας και σε αυτό τον τομέα”, είπε ο υπουργός χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα νέων επενδύσεων, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τρόπο που αποβαίνει εις βάρος της ΔΕΗ “όπως ήταν το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ”.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, για να απορρίψει κάθε ενδεχόμενο να έρθει εκ νέου τέτοιο σχέδιο, αυτό ουσιαστικά έδινε περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της. “Δεν ξέρω πόσο αναπτυξιακό αυτό και με βάση ποια αντίληψη εκινείτο αυτή η πρόταση”, προσέθεσε και ξεκαθάρισε: “Και βέβαια, η πρόταση για την μικρή ΔΕΗ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι έξω από τους σχεδιασμούς μας”.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ενημέρωσε ότι σήμερα οι οφειλές προς την ΔΕΗ φθάνουν τα 2,3 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗwww.news.gr
SHARE