Συμβολικές καταλήψεις από αγρότες της Ημαθίας στη Βέροια

Συμβολικές καταλήψεις από αγρότες της Ημαθίας στη Βέροια

Συμβολικές καταλήψεις από αγρότες της Ημαθίας στη Βέροια

Δεν υπαναχωρούν στις θέσεις και διεκδικήσεις τους οι αγρότες του νομού Ημαθίας. Παρά το γεγονός ότι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους στα μπλόκα συνεχίζουν τις εναλλακτικές τους δράσεις, τις οποίες  κλιμακώνουν, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Μεσσαλάς.

«Θα σκληρύνουμε τη στάση μας, όσο πλησιάζει η ώρα κατάθεσης των νομοσχεδίων του ασφαλιστικού και φορολογικού στη Βουλή» ανέφερε και πρόσθεσε: «δεν θα κάνουμε πίσω. Δουλεύουμε για την ενδυνάμωση και κάθαρση του αγροτικού κινήματος σε συνεργασία με άλλους κλάδους σε όλη την Ελλάδα και στόχος μας είναι ενωμένοι να καταστείλουμε τις προσπάθειες που επιχειρούνται για τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα».

Καταλήψεις σε εφορία και αντιπεριφέρεια
Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουν το μεσημέρι κάθοδο με τρακτέρ από τα μπλόκα Νησελίου, Μακροχωρίου και Διαβατού στην εφορία της Βέροιας, την οποία και προτίθενται να αποκλείσουν συμβολικά, επιδίδοντας σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη.

Στη συνέχεια προγραμματίζουν πορεία με τα τρακτέρ στην πόλη και κατόπιν θα μεταβούν στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του Σύριζα Ευφροσύνης Καρασαλίδου, Γιώργου Ουρσουζίδη και Χρήστου Αντωνίου, στους οποίους και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά και θα τους καλέσουν να τοποθετηθούν δημόσια για το τι θα πράξουν, στην κρίσιμη ημερομηνία ψήφισης των νομοσχεδίων.

Τελευταίος σταθμός τους το κτίριο της αντιπεριφέρειας, όπου και θα κατατεθεί ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και θα ακολουθήσει συμβολική κατάληψη.