Πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα στις 9 Μαρτίου ενάντια στο ασφαλιστικό

Πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα στις 9 Μαρτίου ενάντια στο ασφαλιστικό

Πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα στις 9 Μαρτίου ενάντια στο ασφαλιστικό

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στην πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Λάρισας, απηύθυναν εκπρόσωποι από την Καρδίτσα, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί.

Η κα. Βασιλάκου από το σύλλογο του Δημοσίου, ο κ. Νταραράς από το σύλλογο του ΙΚΑ, οι κ.κ. Κατσαρός και Γιαννάκας από τον ΟΑΕΕ και ο κ. Μακρυνίκας από το ΤΣΑ, για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ζητώντας από την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Αναφερόμενοι στις διεκδικήσεις τους, είπαν πως αγωνίζονται για:

-Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων τους
-Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
-Δημόσια καθολική δωρεάν περίθαλψη και
-Να επανέλθουν 13η και 14η σύνταξη.

Την ημέρα της κινητοποίησης θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την Καρδίτσα, με προορισμό τη Λάρισα.

Αναλυτικά στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Θεσσαλίας, αναφέρονται τα εξής:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΗ, ΩΡΑ 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους τις χιλιάδες  συνταξιούχους που μαζικά με αποφασιστικότητα και δυναμισμό πήραν μέρος στους αγώνες που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μαζί με τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ την μεσαία και φτωχή αγροτιά σε όλη τη χώρα.

Οι αγώνες, η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, νεολαίας, είναι ο δικός μας μονόδρομος, η δική μας απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Η σημασία αυτών των αγώνων επιβεβαιώνεται κάθε μέρα από τις ίδιες τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται  να προχωρήσει  τα σχέδια της. Η αγωνιστική αντίδραση του λαού είναι μεγάλο εμπόδιο σ’ αυτά. Προσπαθεί με ελιγμούς, συκοφαντία και διασπαστική τακτική να το ξεπεράσει, να παγιδεύσει το λαϊκό κίνημα σε απατηλούς διαλόγους δήθεν βελτιωτικών παρεμβάσεων στις δικές της προτάσεις.

Η ένταση της δράσης μας θα δημιουργήσει περισσότερες δυσκολίες στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, είναι η μόνη προοπτική που μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις. Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστούν.

Κλιμακώνουμε με περιφερειακές συγκεντρώσεις στις αρχές Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.

Για τους συνταξιούχους των Ν.Λάρισας ,Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας, η Συγκέντρωση θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 10.30 το πρωί.

Προετοιμαζόμαστε για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν από το εργατικό κίνημα, τους ΕΒΕ και τους Αγρότες, αν η κυβλερνηση φέρει το ν/σ στη Βουλή. Η συμμετοχή μας σ’ αυτή πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική και δυναμική. Δεν υποχωρούμε από το πλαίσιο αιτημάτων μας. Αυτό είναι η δική μας πρόταση. Την έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση, άρα την γνωρίζει, έχει όμως αρνηθεί να μας απαντήσει. Με βάση αυτήν απαιτούμε και διεκδικούμε:

·         Να αποσυρθεί τώρα η αντιασφαλιστική, αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης

·         Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης συνταξιοδοτικό και υγείας-περίθαλψης. Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.

·         Να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία.

·         Την κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών, αντιαφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων.

·         Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος αδείας.

·         Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας ποτέ τους αντιασφαλιστικούς, αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους. Με την πάλη μας θα τους καταργήσουμε.

                ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

SHARE