Καταγγελία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την καθυστέρηση στην έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας...

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την καθυστέρηση στην έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και την ματαίωση της ΠΔΣ

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την καθυστέρηση στην έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και την ματαίωση της ΠΔΣ

Ο εμπαιγμός του υπουργείου δεν έχει όρια! Δεν εξηγείται διαφορετικά η προσπάθεια που γίνεται την τελευταία στιγμή για τη συγκρότηση τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας  στα Γυμνάσια ενάμιση μήνα πριν το Πάσχα. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι δεν θα λειτουργήσει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τους μαθητές του Λυκείου.

Είναι γεγονός ότι από τον Νοέμβριο του 2015 αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επανέναρξη των προγραμμάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, η οποίες είχαν σταματήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα όλα αυτά είχαν συνοδευτεί από μια ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία, για την αντισταθμιστική αγωγή και τη στήριξη των αδύναμων μαθητών.

Αντί αυτών σήμερα, μπαίνοντας στο Μάρτιο, γίνεται προσπάθεια συγκρότησης τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια, αδιαφορώντας για τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς την επιπλέον βοήθεια που έχουν άλλοι συμμαθητές τους πηγαίνοντας στα φροντιστήρια λόγω της καλύτερης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Καλούμε το Υπουργείο να δείξει την δέουσα συνέπεια σε θέματα ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας.

SHARE