Συμφωνία στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών – Κοινό ανακοινωθέν με πέντε υπογραφές

Συμφωνία στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών – Κοινό ανακοινωθέν με πέντε υπογραφές

Συμφωνία στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών – Κοινό ανακοινωθέν με πέντε υπογραφές

Σε κοινό ανακοινωθέν για την προσφυγική κρίση κατέληξαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στη συνάντηση που είχαν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Το κείμενο δεν υπέγραψαν η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ που είχε αποχωρήσει από την αρχή.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η δημοσίευση του κοινού ανακοινωθέντος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Στις πρώτες ανακοινώσεις προέβη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος: «Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με κοινή εθνική γραμμή στα χέρια του» δήλωσε ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της οκτάωρης σύσκεψης.

«Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στον ρεαλισμό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

«Μετά κόπων και βασάνων χαράχτηκε μια μίνιμουμ εθνική γραμμή (…) Οι προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές αλλά νικήσαμε επί της ουσίας. Το κείμενο δεν είναι γενικόλογο» δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης.

Τη θέση της για την συγκρότηση ισχυρής εθνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, επανέλαβε εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

Φιάσκο χαρακτήρισε τη Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE