Εβδομάδα δράσεων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό

Εβδομάδα δράσεων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό

1ο & 12ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας

Εβδομάδα δράσεων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό

Με αφορμή την 6η Μαρτίου η οποία έχει θεσπιστεί ως Εθνική Ημέρα ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές των 1ου& 12ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ελένη Κουτσώνα, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη για την τρέχουσα σχολική χρονιά στα δύο σχολεία, όρισαν την εβδομάδα 29/2 έως 4/3 ως εβδομάδα δράσεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν σχετικές ταινίες, απεικόνισαν τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας σε μπαλόνια, κατασκευάζοντας κολάζ και αφίσες, τραγουδώντας και δραματοποιώντας. Στους χώρους του Σχολείου κατασκευάστηκαν «γωνιές ενάντια στη βία» με όλες τις δημιουργίες των παιδιών.

Σχολική Βία (1)

Σχολική Βία (4)

Σχολική Βία (3)

Οι δραστηριότητες κορυφώθηκαν την Παρασκευή 4/3 όπου ολόκληρη η σχολική κοινότητα, μαθητές εκπαιδευτικοί και γονείς τραγούδησαν το τραγούδι της φιλίας : «Όχι στη βία, ναι στη φιλία».Μαθητές της Ε΄τάξης τραγούδησαν και χόρεψαν  το τραγούδι-δημιουργία  σε στίχους και μουσική του μαθητή της Ε΄τάξης Νικόλα  Κεφσερίδη. Την ίδια ημέρα, μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης, συνοδεία του δασκάλου κ. Πέτρου Δεληβέρη και των Δ/ντων των δύο Σχολείων, ντυμένοι με κεφαλαία γράμματα της αλφαβήτου διέσχισαν τις κεντρικές οδούς της πόλης με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, όπου μετέδωσαν με το δικό τους τρόπο,τραγουδώντας και σχηματίζοντας τη φράση «Όχι στη σχολική βία», το μήνυμα κατά της βίας.

Σχολική Βία (2)

Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, είναι βεβαίως ένα πρόβλημα που δεν εξαντλείται σε δραστηριότητες της μίας εβδομάδας, για αυτό και ως  θέμα απασχολεί με διαθεματικό τρόπο καθημερινά σχεδόν τους εκπαιδευτικούς και τουςμαθητές των δύο Σχολείων. Σκοπός είναι τα παιδιά να αποκτήσουν αισθήματα ενάντια σε κάθε μορφή βίας, από τη λεκτική,σωματική,διαδικτυακή έως και τη βία του πολέμου που «ξεριζώνει» ανθρώπους από τις πατρίδες τους σπέρνοντας πόνο και δυστυχία.

SHARE