Νέα «κάθοδο» στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες της Καρδίτσας

Νέα «κάθοδο» στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες της Καρδίτσας

Νέα «κάθοδο» στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες της Καρδίτσας

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μέχρι να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας» δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας

«Ηρωικό» χαρακτήρισε των αγώνα των αγροτών που έστησαν μπλόκα για 40 ημέρες στις Εθνικές Οδούς της χώρας, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Νίκαιας κ. Βαγγέλης Μπούτας, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, πλαισιωμένος από μέλη της Ομοσπονδίας.
Κάνοντας την αποτίμηση του αγώνα, είπε πως ήταν δύσκολος, καθώς συγκρούονταν δύο γραμμές. Αυτή των μικρομεσαίων αγροτών που συμμετείχαν 68 μπλόκα από όλη τη χώρα και αυτή, των μεγαλοαγροτών που υπερασπίζονταν τα δικά τους αιτήματα.
Παρόλα αυτά, ο κ. Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα κατάφεραν να πάρουν υποσχέσεις για το αφορολόγητο και τώρα αναμένουν να το δούνε στο νομοσχέδιο.
Επίσης, κατάφεραν να πάνε πίσω το ασφαλιστικό και να ζητήσουν να γίνουν αλλαγές.
Προανήγγειλε μάλιστα πως όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο οι αγρότες της Καρδίτσας θα κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορεία, για να ενώσουν τη φωνή τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας.
Για το λόγο αυτό, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΠΕΔ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή αγροτικών συλλόγων του νομού.
«Η Καρδίτσα θα έχει ισχυρή παρουσία στην Αθήνα. Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μέχρι να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας» σημείωσε.
Κλείνοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να πληρώσει άμεσα τους αγρότες ποσά που τους οφείλει από ενισχύσεις και προγράμματα, καθώς όπως είπε, η ρευστότητα έφτασε στον πάτο!
Κληθείς να σχολιάσει τις 10 προτάσεις της ΝΔ για το αγροτικό, ο κ. Μπούτας ανέφερε πως στηρίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ επιμένει στο συντελεστή φορολόγησης 13%.