Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην Καρδίτσα συνδικαλιστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και επιστημονικοί φορείς

Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό σύστημα διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, συνδικαλιστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες, έμποροι και επιστημονικοί φορείς.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Βάιος Μπάτρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Πολιτικών Μηχανικών κ. Βαγγέλης Παπαβασιλείου και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Στέλιος Αγρογιάννης, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη  τύπου στους δημοσιογράφους και κάλεσαν τον Καρδιτσιώτικο λαό να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση, ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Καπράνας

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καπράνας είπε τα εξής:

«Το είχαμε πει και το λέμε συνέχεια, πως όσο αυτή η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις εμμένει δογματικά να υλοποιεί αδιέξοδες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν την Ελληνική Κοινωνία, θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες αγωνιζόμενοι για την ανατροπή αυτών.

Για έβδομο χρόνο βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο στο πετσί μας τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και στη θέση τους ήρθε η απόγνωση και η αγωνία για το μέλλον το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας που κατά εκατοντάδες , χιλιάδες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για την αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Ζητήσαμε και ζητάμε από την κυβέρνηση να αλλάξει αυτές τις πολιτικές, να σταματήσουμε να είμαστε γι’ αυτούς ένας αριθμός που προσπαθούν να τον μηδενίσουν, να ασκήσουν πολιτικές ανθρωποκεντρικές που να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που είδε το φως της Δημοσιότητας, ένα νομοσχέδιο ταφόπλακα για την κοινωνική μας ασφάλιση.

Είναι ένα νομοσχέδιο με το οποίο όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος αλλά η ψήφισή του θα δημιουργήσει συντάξεις φτώχειας και με την εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται μέσω αυτού θα ξεκληρίσει ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους.

Παρά το βροντερό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός Λαός στις 4 Φλεβάρη βουλιάζοντας τις πλατείες και τους δρόμους στην κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, αυτή κωφεύει και εμμένει σ’ αυτό .

Γι αυτό και για εμάς ο αγώνας είναι μονόδρομος μέχρι να πετύχουμε την απόσυρση του και την επαναφορά μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο, αναλογιστικές μελέτες, ενός κοινωνικού δίκαιου , βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος που  εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Γι’ αυτό καλούμε τον Καρδιτσιώτικο Λαό να συμμετέχει στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 9 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας που συνδιοργανώνουν, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς του νομού μας με κύριο σύνθημά μας την απόσυρση αυτού του Ασφαλιστικού».

Ο κ. Αντωνίου

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Αντωνίου, ο οποίος τόνισε πως το νέο ασφαλιστικό δεν πρέπει να «περάσει» με τη μορφή που έχει σήμερα, καθώς «γονατίζει» ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους.

«Πρέπει να επανεξεταστεί από μηδενική βάση, σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να σηκώσουμε τις εισφορές που μας επιβάλλουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους συναδέλφους του να αγωνιστούν για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Μπάτρας

Ακολούθως ο κ. Μπάτρας επεσήμανε τα κάτωθι:

«Με τη συμμετοχή τους στα πρόσφατα συλλαλητήρια καθώς και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο χρονικό διάστημα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους δανειστές.

Εάν η Κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσουμε σε νέα Γενική Απεργία και άλλες μορφές πάλης όπως συλλαλητήρια, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων κτλ για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια.

Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!».

Οι κ. κ. Παπαβασιλείου και Αγρογιάννης

Τέλος, ο κ. Παπαβασιλείου και ο κ. Αγρογιάννης, εκπροσωπώντας τους επιστημονικούς φορείς εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης και δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρις ότου δικαιωθούν.