Φ. Γεννηματά: Αδιέξοδοι ακροβατισμοί από τον Αλ. Τσίπρα

Φ. Γεννηματά: Αδιέξοδοι ακροβατισμοί από τον Αλ. Τσίπρα

Φ. Γεννηματά: Αδιέξοδοι ακροβατισμοί από τον Αλ. Τσίπρα

«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και αρκείται σε «αδιέξοδους ακροβατισμούς», αλλά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο σημείωσε ότι έχει στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της Δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου, εξαπέλυσε η πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση για το Περιφερειακό Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η Διάσκεψη για το προσφυγικό, και αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ, είναι να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την χώρα και θετικά αποτελέσματα θα προκύψουν μόνο αν τηρηθεί ή εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Περιμένω να διαψευστούν με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει σε σχέδιο δήλωσης το οποίο προβλέπει το κλείσιμο των συνόρων», είπε στην αρχή της ομιλίας της η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Το προσφυγικό είναι βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας και της Ευρώπης και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην ενδιαφέρεται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατηθούν στην εξουσία. Πάση θυσία», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Οι βαλκανικές χώρες συνεδριάζουν χωρίς εμάς. Κλείνουν τα σύνορα και οδηγούμαστε σε απομόνωση. Για άλλη μια φορά οδηγούν τον τόπο σε αδιέξοδο. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν».

Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το κοινό ανακοινωθέν για το προσφυγικό υπογράμμισε: «Πετύχαμε να συμπεριληφθεί το σύνολο των προτάσεων μας σε μια εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Συμβάλαμε σε αυτό. Δεν δώσαμε όμως, ούτε δίνουμε λευκή επιταγή».

Σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του ζητήματος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία επειδή μιλάει για εκλογές και παρατήρησε: «Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, ως πρόεδρός της, έχουν διαμορφώσει μια στρατηγική αντίστοιχη με εκείνη του 2012. Είναι η στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της Δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου. Μετά τα Ζάππεια, η Ν.Δ. έσυρε τη χώρα σε διπλές εκλογές για να πληρώσουν οι πολίτες το βαρύ λογαριασμό λίγους μήνες μετά. Τώρα κάνουν και πάλι το ίδιο, με πιο ευέλικτο τρόπο. Αρνούμενοι πάντα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρόταση για τον σχηματισμό κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων από την παρούσα Βουλή, με τη συμμετοχή, οπωσδήποτε, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Η ίδια αποκάλυψε ότι θα εισηγηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον συντονισμό της δράσης της κοινοβουλευτικής ομάδας με την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Επίσης θα εισηγηθεί να γίνει στα μέσα Μαΐου η προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.