«Σκληρό Καρύδι – Μαλακή Ψίχα: ένα προσφυγόπουλο διηγείται»

«Σκληρό Καρύδι – Μαλακή Ψίχα: ένα προσφυγόπουλο διηγείται»

«Σκληρό Καρύδι – Μαλακή Ψίχα: ένα προσφυγόπουλο διηγείται»

Οι Παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας συμμετέχουν με μια όμορφη δράση, με τίτλο «Σκληρό Καρύδι – Μαλακή Ψίχα: ένα προσφυγόπουλο διηγείται» στις παράλληλες εκδηλώσεις του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, τον 102fm και την ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά» και «Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού», την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί στην παιδική βιβλιοθήκη «Δημοτικού Διαμερίσματος Καρδιτσομάγουλας» και την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», θα πραγματοποιήσουμε τη δράση «Σκληρό Καρύδι – Μαλακή Ψίχα: ένα προσφυγόπουλο διηγείται» βασισμένο στο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Σκληρό Καρύδι» των εκδόσεων «Καλειδοσκόπιο».

euros-prosfyg Sklero+karydi Sklero+karydi2 SMIRNA1

– Κι εσένα πώς σε λένε, μικρή μας;
– Καλά, ξανά θα τα λέμε; Τα έχω πει εκατό φορές! Πάμε πάλι. Με λένε Αϊσέ και είμαι Παναθηναϊκάρα. Ο Αλοντίν, ο αδερφός μου, είναι βάζελος. Όχι, κάτσε. Τα μπέρδεψα. Εγώ είμαι βάζελος κι εκείνος γάβρος . Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω γυμνάστρια.

Η Αϊσέ, ένα εννιάχρονο κορίτσι, μιλάει με κέφι, τόλμη και λίγο παράπονο για τη ζωή της. Μοιράζεται τα ίδια βάσανα με όλα τα παιδιά της ηλικίας της: σχέσεις με τους συμμαθητές και τον αδερφό της, φιλίες, παιχνίδι… Και στο βάθος οι βαθύτερες έγνοιες για μια πατρίδα που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Βάζει στο μίξερ νοσταλγία, φόβο, πείσμα, χιούμορ και θέληση και φτιάχνει το ιδιαίτερο γλυκό της δικής της ζωής. Μας κερνάει με γενναιοδωρία όλους. Ακόμη κι αυτούς που έτυχε να την πικράνουν.
Η Αϊσέ ξέρει να παίζει μπάλα. Εσύ;
Θα διαβάσουμε το βιβλίο και στη συνέχεια μέσα από ένα όμορφο παιχνίδι θα συζητήσουμε με τα παιδιά για το θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο και κυρίως τη χώρα μας αυτή την εποχή.
Η δράση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από 10 ετών και πάνω και σε ενήλικες..