Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταξύ εκλογών και οικουμενικής, επιλέγω εκλογές

Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταξύ εκλογών και οικουμενικής, επιλέγω εκλογές

Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταξύ εκλογών και οικουμενικής, επιλέγω εκλογές

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη για το προσφυγικό εξαπέλυσε οΚυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.

«Βάλαμε χαμηλά τον πήχη και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι «βαθιά προσβλητικό να ταυτίζεται η ΝΔ με τις «χώρες του Βίζεγκαρντ» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό “να πάει να διαπραγματευτεί δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρώπης» και ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς, όπως είπε, τον ανησυχεί η ευκολία με την οποία η Ευρώπη ικανοποιεί τα τουρκικά αιτήματα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι εικόνες σε Ειδομένη και Πειραιά είναι “ντροπή” και πως εκτός από τον στρατό, το προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις», με την κυβέρνηση να είναι απούσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρεμβαίνει στο κράτος δικαίου προσπαθώντας να αλώσει όλες τις ανεξάρτητες αρχές και τόνισε πως θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Βουλή από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. «Υπάρχουν προσπάθειες παρέμβασης στη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα «οικουμενική ή εκλογές» ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «εκλογές», επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κοινό σχήμα με τον κ. Τσίπρα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση της οικονομίας και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να κόψει συντάξεις. «Αυτοί που έχουν περισσότερο πρέπει να πληρώνουν περισσότερα, αλλά όχι με αυτή την ένταση. Γιατί πέντε μήνες για να κλείσει η αξιολόγηση; Είναι εις βάρος της χώρας. Βλέπω τις επενδύσεις να γκρεμίζονται», τόνισε επισημαίνοντας πως απλά το αποτέλεσμα είναι ότι “η τρόικα έγινε κουαρτέτο».