Συλλήψεις σε Ελασσόνα και Βόλο για πυροτεχνήματα

Συλλήψεις σε Ελασσόνα και Βόλο για πυροτεχνήματα

Σε τέσσερις συνολικά συλλήψεις (δύο στην Ελασσόνα και 2 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου) προχώρησαν οι Τοπικές Αστυνομικές Αρχές για για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων. Αναλυτικά:


Συνελήφθησαν χθες (08-03-2016) το απόγευμα στην Ελασσόνα Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 66 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 66χρονου ημεδαπού κατά τον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (34) κροτίδες και (410) παιδικά αθύρματα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 27χρονου ημεδαπού κατά τον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (90) κροτίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

1


Συνελήφθησαν, σήμερα (09-03-2016) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 64χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί, κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (2.955) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί, κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (411) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Τα προαναφερόμενα είδη πυροτεχνίας κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στους αρμοδίως.

Πυροτεχνήματα (2)