Δύο σημαντικές εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για το αγωνιστικό τάβλι

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για το αγωνιστικό τάβλι

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για το αγωνιστικό τάβλι

Στην Καρδίτσα θα διεξαχθεί από τις 25 – 27 Μαρτίου, το 1ο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας Αγωνιστικού Τάβλι Backgammon και το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι Ελλάδας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ.

Πρόκειται για δυο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στη χώρα μας και διοργανώνονται από τον Όμιλο Καρδίτσας – Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας.

Σήμερα το πρωί οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα των πρωταθλημάτων, προσκαλώντας παράλληλα το κοινό να τα παρακολουθήσει.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος συνεχάρη τον τοπικό όμιλο για τη διοργάνωση, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η Περιφερειακή Ενότητα στηρίζει με τις δυνάμεις που διαθέτει αυτή την εξαιρετική αγωνιστική διοργάνωση και είμαστε βέβαιοι πως οι φιλοξενούμενοί μας θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν με πάθος στην αγαπημένη τους ενασχόληση και συγχρόνως θα μπορέσουν να γνωρίσουν την περιοχή μας.

Συγχαίρω επίσης τους διοργανωτές για την έκδοση του περιοδικού που φέρει τον τίτλο «Βίδος …. ο τρίτος κύβος» , το οποίο θεωρώ πως θα συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση και προώθηση των πνευματικών αθλημάτων, αλλά και την προβολή του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα».

Ακολούθως ο  Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με χαρά στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Ομίλου Καρδίτσας που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς παίκτες και φίλους του Αθλήματος.

Είμαι σίγουρος πως θα στεφθεί από επιτυχία και πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους τους συμπολίτες».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Καραμπινάς σημείωσε πως στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι παίκτες διεθνώς, μεταξύ αυτών και δύο Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ διευκρίνισε πως η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους, γυναίκες και άνδρες, φίλους του αθλήματος.

Έπαθλα θα δοθούν στον πρώτοι και δεύτερο του Πρωταθλήματος, στην πρώτη γυναίκα, στον πρώτο άνω των 65 ετών και στον πρώτο κάτω των 20 ετών.

Υπογράμμισε δε πως στόχος του Ομίλου, είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις να καθιερωθούν ως θεσμός στο πανελλήνιο ετήσιο αγωνιστικό ημερολόγιο και να προσελκύουν συνεχώς όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην περιοχή από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Καραμπινάς υπέβαλλε ένα αίτημα στους φορείς, αυτό της εξεύρεσης χώρου για τη στέγαση του Συλλόγου.

SHARE