Πρώτος στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου ο Αθλητής του Φωκιανός Καρδίτσας Παπαναστασίου Κωνσταντίνος

Πρώτος στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου ο Αθλητής του Φωκιανός Καρδίτσας Παπαναστασίου Κωνσταντίνος

Πρώτος στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου ο Αθλητής του Φωκιανός Καρδίτσας Παπαναστασίου Κωνσταντίνος

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην αθλητική του πορεία πέτυχε ο αθλητής του Φωκιανός Καρδίτσας Παπαναστασίου Κωνσταντίνος που με επίδοση 2ώρες 43΄.18΄΄ αναδείχθηκε πρώτος νικητής στον Μαραθώνιο δρόμο που έγινε στο Ναύπλιο την Κυριακή 6 Μαρτίου

Ήταν ο 3ος  Μαραθώνιος που πραγματοποιείτε στο Ναύπλιο με συμμετοχές αθλητών και αθλητριών να ξεπερνά τους 6.000 εγγεγραμμένους δρομείς

Ο Παπαναστασίου Κωνσταντίνος είναι μέλος του σωματείου από 2015, ειδικεύεται στα αγωνίσματα αντοχής με πολύ καλές επιδόσεις και αποτελεί υπόδειγμα αθλητή που κάθε σύλλογος θέλει να τον έχει στην δύναμη του. Ο  επόμενος αγώνας θα είναι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που θα αγωνισθεί στα 5.000 μέτρα με σκοπό την πρόκριση του για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί και η Δεύτερη θέση στον ίδιο αγώνα από τον άλλο Καρδιτσιώτη αθλητή Χατζηγιάννης Γεώργιος που κάλυψε την απόσταση σε 2ώρες 44΄.44΄΄.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Ηλίας Ψινάκης με τους Βουλευτές του Νομού κ. Γ. Γκιόλα και κ. Γ. Ανδριανό αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Τάσο Χειβιδόπουλο.

Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) ενώ πέρα από τα αγωνίσματα, το πρόγραμμα περιλάμβανε και πλήθος από παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

SHARE