Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο παράλληλες κρίσεις

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο παράλληλες κρίσεις

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο παράλληλες κρίσεις

Περιοδεία σε Βοιωτία και Φθιώτιδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Απρίλιο.

Πρώτος σταθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οι γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών όπου τον υποδέχτηκαν ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φυτράκης και ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος κ. Μακρής.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

«Το πρόβλημα κάθε μέρα διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χρειάζεται επιτέλους από την κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας», ανέφερε τονίζοντας ότι «δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες και καθυστερήσεις».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει «δυο παράλληλες κρίσεις» στο οικονομικό και ανθρωπιστικό πεδίο, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

«Μέρα με την ημέρα που περνάει, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

SHARE