Η νέα κλίμακα των ενοικίων – Προς μείωση του αφορόλογητου – Τι...

Η νέα κλίμακα των ενοικίων – Προς μείωση του αφορόλογητου – Τι συμφωνήθηκε με τους θεσμούς

Η νέα κλίμακα των ενοικίων – Προς μείωση του αφορόλογητου – Τι συμφωνήθηκε με τους θεσμούς

«Εμείς κοιτάμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά εάν μειωθεί κατά 100- 200 ευρώ θα είναι επιτυχία» δήλωσε αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετά το τέλος της συνάντησης με το κουαρτέτο και εκτιμά ότι είναι εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 25 Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει μείωση του αφορόλογητου έστω και μικρή.

Αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών εκτίμησε πάντως ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως τις 25 Μαρτίου. Η ίδια πηγή κάνει λόγο για διαφωνίες σε επιμέρους θέματα ενώ ο στόχος είναι ο ίδιος ως προς τα αποτελέσματα που επιδιώκονται από τις αλλαγές στο φορολογικό.

Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε την αντιπρόταση επί της απαίτησης των δανειστών να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο όριο από τις 9.545 ευρώ στις 7.000 ευρώ, η οποία εξετάζεται από τα τεχνικά κλιμάκια. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, «εμείς κοιτάμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά εάν μειωθεί κατά 100 – 200 ευρώ θα είναι επιτυχία».

Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει φορολογικό βάρος από το επίπεδο των εισοδημάτων πέριξ των 30.000 ευρώ, οι εκπρόσωποι των θεσμών προτείνουν αυτό να αφορά και στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων θα ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς όμως αφορολόγητο ποσό.

ενοικ

ΠΗΓΗwww.taxheaven.gr
SHARE