Κυβέρνηση προς πρόσφυγες: Εμπιστευτείτε το ελληνικό κράτος

Κυβέρνηση προς πρόσφυγες: Εμπιστευτείτε το ελληνικό κράτος

Κυβέρνηση προς πρόσφυγες: Εμπιστευτείτε το ελληνικό κράτος

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες αφότου περίπου 1.000 πρόσφυγες κατευθύνθηκαν μαζικά από τον καταυλισμό της Ειδομένης προς το χωριό Χαμηλό, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, περνώντας από εκεί τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Η κυβέρνηση απεύθυνε έκκληση στους πρόσφυγες να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας, ενώ κάλεσε εθελοντικές οργανώσεις και αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για την έγκυρη πληροφόρηση προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργος Κυρίτσης κάλεσε επίσης τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε φυλλάδια που διανέμονται από «επιτήδειους» και που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

«Υπάρχει ένα θέμα παραπληροφόρησης των προσφύγων και των μεταναστών, το οποίο διαπιστώσαμε με την κίνηση ομάδας ατόμων που πέρασαν τη συνοριακή γραμμή»., υπογράμμισε ο κ. Κυρίτσης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της φυλλάδια που δείχνουν ότι αυτή ήταν μια οργανωμένη κίνηση πάρα πολύ επικίνδυνη, έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που πέρασαν μέσα από χείμαρρους και ποτάμια».

«Γνωρίζουμε», πρόσθεσε, «ότι υπάρχουν κι άλλα φυλλάδα που διανέμονται, με ψέματα, τα οποία λένε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην μπαίνουν στα πούλμαν τα οποία διαθέτει το ελληνικό κράτος, διότι δήθεν θα συλληφθούν και θα απελαθούν στην Τουρκία». «Όλα αυτά είναι ψέματα».

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα συμμετείχαν, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής “Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE