Ρύθμιση των οφειλών του αρδευτικού ρεύματος σε 36 δόσεις θα μπορούν να...

Ρύθμιση των οφειλών του αρδευτικού ρεύματος σε 36 δόσεις θα μπορούν να κάνουν οι αγρότες

Ρύθμιση των οφειλών του αρδευτικού ρεύματος σε 36 δόσεις θα μπορούν να κάνουν οι αγρότες

Σε ρύθμιση των οφειλών τους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή θα μπορούν να προβαίνουν οι αγρότες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος. Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής, την Πέμπτη 10/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Πέτρο Παπαγεωργίου με τον διευθυντή της ΔΕΗ Ν.Λάρισας κ.Σωτήρη Αλευρά και τον διευθυντή εμπορίας κ. Παναγιώτη Ζιάκα, όπου και προέκυψε αυτή η ενημέρωση.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Παπαδόπουλος: «Η συγκεκριμένη δυνατότητα είχε εξαγγελθεί στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες και πλέον η ρύθμιση αυτή που τονίζω ότι αφορά αποκλειστικά τους αγρότες μπαίνει σε ισχύ. Επίσης θα πρέπει οι αγρότες να έχουν στο δικό τους όνομα τις άδειες χρήσης. Να διευκρινίσουμε επίσης ότι αυτό αφορά την χρήση αρδευτικού και όχι οικιακού ρεύματος ενός αγρότη, για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κ Βουλευτή αναφέρει τα εξής:

Την Πέμπτη 10/03/16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Πέτρο Παπαγεωργίου με τον διευθυντή της ΔΕΗ Ν.Λάρισας κ.Σωτήρη Αλευρά και τον διευθυντή εμπορίας κ. Παναγιώτη Ζιάκα.

Στην συνάντηση ο βουλευτής ενημέρωσε την διοίκηση για τις ρυθμίσεις του αγροτικού ρεύματος. Ειδικότερα, οι παρευρισκόμενοι διευκρίνισαν ότι έλαβαν ενημέρωση η οποία ορίζει ότι οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις με μηδενική προκαταβολή και ιδιαίτερα για τους ενταγμένους πολίτες στο κοινωνικό τιμολόγιο ισχύει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και για το λόγο αυτό δεν γίνονται διακοπές. Τέλος για οφειλές οικιακών χρηστών ισχύει 10% προκαταβολή και 36 δόσεις.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από το σωματείο των εργαζομένων για τα προβλήματα του κλάδου και συγκεκριμένα για τις ελλείψεις τεχνικού προσωπικού.
Στην συνέχεια, ο κ.Παπαδόπουλος συνεχάρη τους εργαζομένους για το έργο τους και επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες προκειμένου η ΔΕΗ να έχει έναν πλήρη κοινωνικό χαρακτήρα για να συμβάλλει προωθητικά στην κοινωνική πολιτική και να ρίξει το βάρος για είσπραξη οφειλών από τους έχοντες. Τέλος δήλωσε ότι χρειάζεται συνεργασία προκειμένου να γίνει διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου καταναλωτών σε περισσότερες ευπαθείς ομάδες.

SHARE