Στη συντήρηση τμημάτων της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας προχωρά η...

Στη συντήρηση τμημάτων της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη συντήρηση τμημάτων της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες συντήρησης σε τμήματατης παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισαςξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχηςΘεσσαλίαςκ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβασηκατασκευής του έργου«Συντήρηση της εθνικής με αρ.6 Βόλου – Όρια Π.Ε. Μαγνησίας»,προϋπολογισμού 623.000 ευρώμε πόρους απότο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Το έργο αυτό αφορά στηβελτίωσητηςμετακίνησηςτων ανθρώπινων κοινοτήτων καιτωνεμπορευμάτωνστην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. Μέχρι σήμεραέχουμεβελτιώσειτο τμήμα από Λάρισα προς Βόλο και τώραξεκινάμε εκείνοαπό τη Μαγνησία μέχρι ταόρια του νομού Λάρισας. Είναιένα έργοπροϋπολογισμού 623.000 ευρώ,στο οποίοπροβλέπεται η συντήρηση του οδοστρώματος,η χρήσηαντιολισθητικήςασφάλτου,σήμανση, ενώόπουαπαιτείταιθα τοποθετηθούν και τα απαραίτητα στηθαία.Να επισημάνω ότιο δρόμος αυτόςχρειάζεται ιδιαίτερη προσοχήκαθώςδεν είναι ταχείας κυκλοφορίας, είναι μικρής ταχύτητας και χρησιμοποιείται από τους οδηγούς για να παρακάμψουν τα διόδια.Χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης, από την οποία φέτος πήραμε πολύ λιγότερα χρήματα από ότι πέρυσι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες συγκυρίες που καλούμαστε νααντιμετωπίσουμε.Το κόστος συντήρησης του μεγάλου οδικού δικτύου ευθύνης μας είναι τεράστιο και χρειαζόμαστε επιπλέον πόρους για να αντιμετωπίσουμε προβλήματααπό τις βροχοπτώσεις,τουςαποχιονισμούς,τιςκατολισθήσεις και άλλα».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες,η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ.ΔωροθέαΚολυνδρίνη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.Κίτσιος, Καλτσογιάννης, Χατζόπουλος και Ιγγλέσης και οδιευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ κ. Φλαμπούρης.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

Οι εργασίες αφορούν άμεσες και βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για την συντήρηση τηςΕθνικής Οδού με αρ.6 Βόλου-Όρια Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και περιλαμβάνουντην ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνεχή τμήματα και την συντήρηση της σήμανσης και ασφάλειας της Ε.Ο.

Hανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:
•Φρεζάρισμα σε βάθος ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν•Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.•Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους.•Κατασκευή αντιολισθηρής στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ.
Η συντήρηση της ασφάλειας και της σήμανσης της Ε.Ο. περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες :
•Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων – αντικατάσταση με νέα, με προσαρμογή στο ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων.•Επανατοποθέτηση πινακίδων πληροφοριακές, αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικές, σε τμήματα όπου έχουν καταστραφεί .• Θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακών, αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικών, όπου έχουν καταστραφεί.•Διαγράμμιση στα τμήματα που θα γίνει αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων .

SHARE