Περιοδεία Γ. Λαμπρούλη Βουλευτή του ΚΚΕ στην Αστυνομία

Περιοδεία Γ. Λαμπρούλη Βουλευτή του ΚΚΕ στην Αστυνομία

Περιοδεία Γ. Λαμπρούλη Βουλευτή του ΚΚΕ στην Αστυνομία

Περιοδεία πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης συνοδευόμενος από στελέχη της ΤΕ Πόλης Καρδίτσας, στην αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας και συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Καρδίτσας και με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Καρδίτσας καθώς και με άλλα στελέχη της αστυνομίας.

Συζήτησε  μαζί τους τις θέσεις του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε:

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που μαζί με όλο το λαό υφίστασθε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου.
Ιδιαίτερα σε εσάς υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθείτε από τα μέτρα, λόγω των ειδικών μισθολογίων. Ο πέλεκυς όμως των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας. Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας.

Μήτρα αυτής της κατάστασης είναι το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όπου με τη συμφωνία και των κυβερνήσεων συναποφασίζονται οι πολιτικές που ματώνουν τους λαούς.»

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κρίση που βαθαίνει διεθνώς, γεννάει οξύτατους ανταγωνισμούς, για το μοίρασμα των αγορών και οδηγεί σε νέους πολέμους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η προσφυγιά, η φτώχεια, η μετανάστευση. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Για όλα αυτά έχουν ευθύνη και τα υπόλοιπα κόμματα που κινούνται στο δρόμο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.»

Τέλος ο Γ. Λαμπρούλης   τόνισε:

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι έχετε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε και να αντιστέκεστε σε αυτή την πολιτική μαζί με τα αγωνιζόμενα σωματεία και φορείς. Γι’ αυτό και σταθερά στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας»

Τόσο ο  αστυνοικός διευθυντής Καρδίτσας όσο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΚΚΕ για τα ιδιαίτερα ζητήματα που υπάρχουν στην Καρδίτσα και εντοπίζοννται πέρα από την έλλειψη χρηματοδότησης, στο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει, δηλαδή το κτίριο που στεγάζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας είναι και ακατάλληλο και στοιχίζει πανάκριβα, ζητώντας να μετεστεγαστούν σε ιδιόκτητο κτίριο που υπάρχει. Φυσικά τέθηκαν και τα συνολικότερα προβλήματα, περικοπές, υπερωρίες κ.λ.π..

Ο Γ. Λαμπρούλης διαβεβαίωσε ότι «το ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για την προώθηση των συγκεκριμένων αιτημάτων   διεκδικώντας παράλληλα:

-Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. -Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

-Να γίνει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI).

-Κατάργηση της νομοθεσίας που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης με τη μετατροπή των επικουρικών σας ταμείων σε επαγγελματικά-αυτοδιαχειριζόμενα.
-Να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας με καθιέρωση εβδομαδιαίου προγραμματισμού υπηρεσιών.

-Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.

-Έχουμε ζητήσει να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση των προσφύγων – μεταναστών με ασφάλεια προς τις χώρες προορισμού τους».

 

SHARE