Φ. Γεννηματά: Καμία σχέση με την κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Γεννηματά: Καμία σχέση με την κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Γεννηματά: Καμία σχέση με την κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν έχουν καμία σχέση με την κεντροαριστερά, ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, σημειώνοντας ότι η κοινωνική βάση της κεντροαριστεράς μετατοπίστηκε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να ταυτιστεί με την Κουμουνδούρου.

Ερωτηθείσα σχετικά με αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, περί συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο για την κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά εμφανίστηκε αρνητική.

«Δεν μιλάμε για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ αλλά για συμπαράταξη δυνάμεων με τον κ. Παπανδρέου», ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά και, μιλώντας για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, τον κατηγόρησε ότι «δεν σέβεται τους συνομιλητές του», σε αντίθεση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο –όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ έχει καλή επικοινωνία. ««Η κοινωνία θα επιλέξει ποιος θα είναι επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος «είναι παρών και δίνει τις μάχες του για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη», ωστόσο εξήγησε ότι «πάντα υπήρχαν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ».  Αναφερόμενη στη διαγραφή του κ. Γρηγοράκου, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη στάση» από την πλευρά του, σημειώνοντας ότι δεν διαγράφηκε για τις απόψεις του.

Παράλληλα, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει γίνει το μακρύ χέρι των Ευρωπαίων στην Ελλάδα». «Αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας προφανώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα Γερμανίας και Γαλλίας» πρόσθεσε και, ερωτηθείσα για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού ως παρατηρητή στις εργασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, είπε: «Ακούω πολύ καλά λόγια από τον κ. Σόιμπλε και την κ. Μέρκελ για τον κ. Τσίπρα. Περιμένω να τον καλέσουν και στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί «σε ταξικό εμφύλιο», ενώ επανέλαβε ότι «το καλοκαίρι στηρίξαμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση», αναφερόμενη στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Εκτίμησε, πάντως, ότι μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα μπορούσε να βελτιώσει το μνημόνιο. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση συγκεκριμένου σκοπού και χρονοδιαγράμματος», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι κρίνει απαραίτητη τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος σε αυτήν. Διευκρίνισε επίσης ότι «δεν μας ενδιαφέρει η καρέκλα της εξουσίας, υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηρίξει κανείς μια κυβέρνηση».

Μιλώντας για την οικονομία, η κ. Γεννηματά επανέφερε την πρότασή της για εξεταστική επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει ό,τι συνέβη από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, το 2000.

Εν συνεχεία, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του ότι «ακολουθεί την τακτική του ώριμου φρούτου», καθώς και ότι «στηρίχτηκε στο δεξιό άκρο της Ν.Δ. για να εκλεγεί πρόεδρος».

Η επικεφαλής της Δημοκαρτικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι «στο όνομα του μνημονίου έχουν χτιστεί καριέρες». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση γιατί καβάλησε το κύμα της οργής και του θυμού του κόσμου», συμπλήρωσε.

«Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο hotspot»

Αναφερόμενη στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την Ελλάδα «σε ένα τεράστιο hotspot». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εικόνες στην Ειδομένη «είναι ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, εκτίμησε ότι είναι «πάρα πολύ δύσκολο» να υλοποιηθεί.

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE