Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις με 34 νεκρούς...

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις με 34 νεκρούς στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών

Τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης, συγκλονίζουν το Βέλγιο και θέτουν επί ποδός ολόκληρη την Ευρώπη: Δύο εκρήξεις, πιθανότατα καμικάζι, έπληξαν το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ, ενώ στη συνέχεια τρίτη έκρηξη στο μετρό έφερε τον τρόμο στο κέντρο της πόλης. Αναφορές για τουλάχιστον 26 νεκρούς -παραπάνω, κατά άλλες αναφορές- και 136 οι τραυματίες. Ύψιστη επιφυλακή στη χώρα, στρατός στους δρόμους, ανησυχία και μόνιμος φόβος. Τριήμερο πένθος στο Βέλγιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Cerra το ISIS ανέλαβε την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ την ίδια στιγμή, υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης πανηγυρίζουν στα social media την επίθεση.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, το μήνυμα της ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε αρχικά στο δίκτυο Amaq, το οποίο αποτελεί επικοινωνιακό όργανο των τζιχαντιστών και στη συνέχεια την αναπαρήγαγε ο ιστότοπος Telegram.

Επισημαίνεται πως οι τρομοκράτες καταλήγουν, απειλώντας για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές, που επικαλείται ο ιστότοπος της δημόσιας βελγικής ραδιοτηλεόρασης RTBF, αναφέρουν ότι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Βρυξελλών για τον εντοπισμό προσώπων που είναι ύποπτα ότι συνδέονται με τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους των Βρυξελλών, ενώ συνεχείς είναι οι πτήσεις ελικοπτέρων πάνω απο το κέντρο της πόλης.

ΠΗΓΗwww.tovima.gr
SHARE